- Zweden-Zuid  –  Västergötland

- camping

- HABO CAMPING & STUGBY in Habo

⇒ Nederlandstalig beheer: Rob & Nellie Lenting


Vanwege onze ervaring met het niet nakomen van afspraken, raden wij u beslist af om een aanbetaling te doen. VakantieLandgenoten adviseert u om elders in de regio een accommodatie te kiezen. 

Habo Camping & Stugby ligt aan de westzijde van het Vättern, ca. 15km ten noorden van de E4 en Jönköping. Op ca. 150 meter van de camping ligt een prachtig zandstrand. De camping grenst aan het Domneåns natuurreservaat rond de rivier de Domneån die uit komt in Domsand haven.

De camping is verdeeld in kleine veldjes met ruime gemarkeerde plekken met stroom of een veld waar ruimte is voor tenten op ongemarkeerde plekken.
Een aantal veldjes heeft een speelplek in het midden en overal is het mogelijk om een kampvuur te stoken om de avond gezellig af te sluiten.

Naast zonnebaden op het strand en zwemmen in het Vätternmeer kunt u hier ook uitstekend tot rust komen terwijl u geniet van het uitzicht over Zwedens 1 na grootste meer. In de haven naast de camping is een boothelling om uw boot eenvoudig te water te laten. Hier zwemmen is zeer geschikt voor kinderen omdat het strand geleidelijk afloopt in het meer. De camping kunt u volleyballen en tafeltennissen.

In de omgeving zijn er vele leuke activiteiten, mooie wandelingen maken in het Hökensås natuurgebied of de rust opzoeken en picknicken bij een waterval in de buurt. Als u liever de stad in wil om een museum te bezoeken of om te shoppen, dan is Jönköping maar 15 km verderop. Hier vindt u onder andere het Radiomuseum, Huskvarnamuseum, Tändstickmuseum en het A6-Shoppingcenter.

Vanwege de centrale ligging zijn er ook leuke uitstapjes te maken die iets verder weg liggen. Bij de receptie geeft men u graag alle informatie (in het Nederlands) die u nodig heeft voor een geslaagd dagje uit.

Na een dag vol activiteiten is onze buitenruimte een prima plek om bij te komen of om lekker iets te eten. En mocht u dan nog energie over hebben dan kunt u meerdere keren per week mee op elandensafari.

De familie Lenting heet u van harte welkom!