- Zweden-Noord  –  Lappland

- hotel / pension

- FREDRIKAS LYCKA in Fredrika

⇒ Nederlandstalig beheer: Betty & Ronald


* In “Fredrikas Lycka” (voorheen Viska Gården), een prachtig oud pand in het vriendelijke dorpje Fredrika (gemeente Åsele) in het zuiden van Lapland, beschikken Betty en Ronald over zes gastenkamers en een knus restaurantje.

Fredrika ligt aan het grote meer Viska waar u kunt zwemmen, kanoën, kajakken of vissen. In de bosrijke omgeving rondom Fredrika zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. In de rivier de Vindelälven worden rafttochten georganiseerd. In de winter kunt u onder professionele begeleiding op avontuur met sledehonden, zelf over de sneeuw stuiven op een sneeuwscooter, sneeuwschoenlopen en uiteraard langlaufen.
Het bekende natuurpark ‘Björnlandet’ ligt op ongeveer 60 autominuten, het is een grootse wildernis en een van Zwedens meest waardevolle oerbossen. Steile hellingen en loodrechte rotswanden wisselen er het glooiende landschap af. Het park wordt ook gebruikt voor het hoeden van rendieren.
Op een uurtje rijden ligt aan de Botnische Golf de stad Umeå, de op cultureel gebied belangrijkste stad van Noord Zweden. In 2014 is Umeå Culturele Hoofstad van Europa.
U kunt er -onder meer in het cultuur-historisch museum- kennismaken met de rijke Sami-cultuur en genieten van verschillende strandactiviteiten.

“Frederikas Lycka” beschikt over zes sfeervolle gastenkamers. Het zijn tweepersoonskamers, maar elke kamer is eventueel uit te breiden met één tot twee bedden. De toiletten en drie douches vindt u op de gang.
Het restaurant, waar indien gewenst ook een lunch en of een diner wordt geserveerd, biedt plaats aan 28 personen.