- Wallonië  –  Luxemburg

- hotel / pension

- AUBERGE LA GRANDE CURE in Marcourt-en-Ardenne

⇒ Nederlandstalig beheer: Hélène & Tim Christensen


*  Net buiten het kleine dorpje Marcourt (gem. Rendeux) in de Belgische Ardennen, ligt het rustieke driesterrenhotel “Auberge La Grande Cure” van het Nederlands-Deense echtpaar Hélène en Tim Christensen.

De afstand Maastricht – Marcourt is circa 100 kilometer.
Het middeleeuwse dorpje Marcourt ligt in het hart van de Belgische Ardennen en aan de oever van de rivier de Ourthe, één van de populairste rivieren in de Ardennen om te kajakken en te kanoën. In de buurt zijn meerdere kajak- en kanoverhuurbedrijven. De bosrijke- en heuvelachtige omgeving is ideaal voor het maken van wandelingen en fiets- en mountainbiketochten.
Golfliefhebbers kunnen terecht op diverse banen in de buurt; de 18-holes golfbaan van de bekende Five Nations Golf Club is mede door zijn grote hoogteverschillen één van de mooiste en meest uitdagende golfbanen van de Benelux.
In de winter zijn er (bij voldoende sneeuw) goede langlaufmogelijkheden. In de directe omgeving van “La Grande Cure” liggen talrijke bezienswaardige dorpjes, zoal La Roche-en-Ardenne met de ruïnes van een feodaal kasteel en het oorlogsmuseum ‘Slag om de Ardennen’, en Durbuy met een compact historisch centrum en vele gezellige horeca gelegenheden. Ook het schitterende grottenstelsel van Hotton is zeker een bezoek waard.

“Auberge La Grande Cure” beschikt over  8 standaard kamers en 16 comfort kamers,  allen voorzien van een badkamer met douche en toilet. Enkele comfortkamers zijn voorzien van een bad of balkon. Een kinderbed kan worden bijgeplaatst. Flatscreen-tv en (gratis) WiFi aanwezig. Achter het hotel, bovenop een heuvel ligt het wellness paviljoen met een sauna, jacuzzi en een heerlijk terras met comfortabele ligstoelen.
Diverse schoonheidsbehandelingen en massages zijn mogelijk.
In het restaurant kunnen de gasten elke dag genieten van een vast culinair menu welke dagelijks wisselt, bereid door gastheer en chef-kok Tim.

La Grande Cure beschikt ook over een vergaderaccommodatie (max. 20 pers), voorzien van moderne audiovisuele apparatuur.