- Turkije -a/d Egeïsche Zee (W)

- hotel / pension

- BAKKHOS GUESTHOUSE in Aydin

⇒ Nederlandstalig beheer: Orhan & Manuela Özbaş


*  “Guesthouse Bakkhos” van Manuela Engels-Özba en haar Turkse echtgenoot Orhan bevindt zich enkele kilometers landinwaarts achter de groene heuvels van de bekende badplaats Kusadasi.

De afstand tot de luchthaven van Izmir is circa 95 kilometer.
Bakkhos is een ideale plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers, maar is door de nabijheid van de stranden aan de Egeïsche Zee ook voor zonaanbidders aantrekkelijk. Daarnaast is Guesthouse Bakkhos een goede uitvalbasis voor wandeltochten in de nog onaangetaste natuur en het ondernemen van culturele uitstapjes bijvoorbeeld naar bekende archeologische plaatsen zoals Priene, Didyma en Miletos en natuurlijk het op twintig autominuten gelegen Ephese met zijn vele Griekse, Romeinse en Byzantijnse monumenten. Uw gastvrouw Manuela heeft vele goede tips voor uitstapjes, verzorgt tal van excursies en kan u –uiteraard in het Nederlands- veel vertellen over de omgeving en het leven in Turkije.

“Guesthouse Bakkhos” ligt te midden van olijfbomen en wijngaarden en beschikt, verdeeld over twee gebouwtjes, over 12 ruime kamers, waarvan één speciale suite met een extra woonkamer, één familiekamer voor maximaal vier personen en één studio-huisje (met keuken). Alle kamers zijn voorzien van split-airconditioning, een eigen badkamer met douche en toilet, en een balkon of terras. Voor gemeenschappelijk gebruik is er een zeer gerieflijke lobby met grote authentieke openhaard, een weelderige begroeide haciënda tuin met overal gezellige plekjes om te zitten, een sauna en een heerlijk zwembad. WiFi is gratis beschikbaar in de openbare ruimtes.
Het ontbijt wordt geserveerd op een romantisch terras onder een grote palmboom of in de koloniaal gedecoreerde half open verandakamer. Voor ’thuisblijvers’ is er dagelijks een kleine menukaart met overheerlijke gerechtjes. Het sfeervol gedecoreerde restaurant heeft een voortreffelijke en zeer gevarieerde, voornamelijk Turkse keuken.
Verblijf in “Bakkhos Guesthouse” is buiten het hoogseizoen alleen mogelijk op basis van logies & ontbijt. Huisdieren zijn niet toegestaan.