- Turkije -a/d Egeïsche Zee (W)

- B&B

- AYDIN’S GUEST HOUSE in Ulamış

⇒ Nederlandstalig beheer: Monique Boelman & Aydin Gumus


* In Ulamis, een typisch Turks boerendorpje vlakbij de Egeïsche Zee hebben Monique Boelman en echtgenoot Aydin Gumus een klein B&B-pension.

Ulamis ligt op circa 45 minuten van Izmir Adnan Menderes International Airport. Er zijn dagelijks directe vluchten vanuit Nederland, België en Duitsland op Izmir Airport.
“Aydin’s Guest House” is een perfecte plek om de heuvelachtige omgeving, de kust, de steden en historische bezienswaardigheden van de Egeïsche Zee te verkennen. In de prachtige omgeving van het authentieke dorpje Ulamis kunt u goed wandelen of fietsen (twee ATB’s en duidelijke wandel- en fietsroutes beschikbaar). Ulamis ligt slechts enkele kilometers van de Egeïsche Zee, de populaire Turkse badplaats Seferihisar en het nabijgelegen vissersplaatsje en windsurfcentrum Sigacik. Voor geïnteresseerden in archeologie is een bezoek aan de fascinerende opgravingen in de schitterend bewaard gebleven antieke stad Efeze (75 km) en andere ruïnesteden als Teos, Pergamon, Priëne en Didyma aan te bevelen. Ook een bedevaart naar de laatste verblijfplaats van de Maagd Maria in Selcuk en een bezoek aan het wijnstadje Sirince zijn een absolute must voor bezoekers van deze regio.
Miljoenenstad Izmir (voormalig Smyrna) en toeristenstad Kusadasi zijn vanuit “Aydin’s Guest House” simpel te bereiken en een gezellige dagtrip zeker waard. Het gebied is ook bekend om zijn thermale bronnen en mineraalwater, waardoor het een goede locatie is voor mensen die lijden aan artritis, huidziekten en soortgelijke aandoeningen.

Aydin’s Guest House bevindt zich in de, met veel liefde, gerenoveerde stallen van een meer dan 100 jaar oude dorpsboerderij en bestaat uit een comfortabele, ruime tweepersoons gastenkamer met eigen salon, badkamer en buitenzithoek. Het gastenhuisje heeft onder andere airconditioning, een eigen koelkast en (Nederlandse) televisie. Het geheel is goed toegankelijk voor (licht) mindervaliden. Gasten worden ‘s ochtends door horecaveteraan Aydin getracteerd op een zeer uitgebreid Europees of Turks ontbijt en kunnen indien gewenst voor lunch of diner gebruik maken van het Guest House menu of een bezoek brengen aan een van de vele eetgelegenheden in de omgeving.