- Tsjechië -NO

- appartement / studio

- ŠONOV in Šonov u Broumova

⇒ Nederlandstalig beheer: Rob & Marjan Geernaert


*  Camping / Appartement “Šonov” van Rob en Marjan Geernaert ligt bij het plaatsje Šonov aan de voet van het Javori Hory (Esdoorngebergte) vlakbij de Tsjechisch-Poolse grens.

De afstand van Utrecht naar Šonov is circa 970 kilometer. Het 25 kilometer lange Esdoorngebergte ligt ongeveer 880 meter boven de zeespiegel. Deze schilderachtige grensstreek is rijk aan cultuur en onaangetaste natuur met afwisselend landschap van lieflijk boerenland, dichte bossen en ruige rotsformaties. Kenmerkend voor dit gebied zijn de bezienswaardige rotssteden van Teplice nad Metuji en Dolni Adrspach en het op 12 kilometer van de camping gelegen beschermde natuurgebied Broumovské Steny met zijn unieke grillige zandsteenrotsen. Dit gebied heeft een net van toeristische wandelroutes die variëren in lengte en zwaarte, maar is gedeeltelijk ook toegankelijk voor mountainbikers.

Camping “Šonov” is een kleine, rustige boerderijcamping, geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, senioren die rust en ruimte zoeken, trekkers en natuurliefhebbers. Er is een zwembad voor de grotere kinderen; voor de kleinste gasten zijn er diverse kinderspeeltoestellen en een zwembadje. In de kantine/bar is een televisie/dvd/video-hoek, een bibliotheek en speelgoed voor de kleintjes. In de kantine is een WiFi-aansluiting.

Op de eerste verdieping van de boerderij bevindt zich een appartement met één woonkamer, twee slaapkamers en een ruime badkamer. Dit appartement is geschikt voor maximaal vier personen en heeft een eigen opgang/terras.

Rob en Marjan verhuren ook een compleet ingerichte De Waard-tent (type Albatros / max. vier personen), enkele toercaravans en vier gastenkamers (B&B).