GPS
49°20’49.94″N
14°30’48.292″E

- Tsjechië -ZW

- camping

- NA STARÉ PAPÍRNĚ in Dobronice u Bechyně

⇒ Nederlandstalig beheer: Harry & Hetty Leijstra


*  Op een unieke plek bij het dorpje Dobronice u Bechyn, vlakbij de historische stad Tábor (Zuid Bohemen) ligt Camping “Na Staré Papírne” van Harry en Hetty Leijstra.

De afstand Utrecht – Dobronice bedraagt circa 930 kilometer.
Camping “Na Staré Papírne” ligt diep verscholen in een groot bosgebied aan de oever van de bij kanoërs zeer populaire rivier ‘Luznice’. Grenzend aan een beschermd natuurgebied is deze locatie ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. De omgeving leent zich uitstekend voor mountainbiken, zwemmen, vissen, wandelen en kanovaren.
Vanaf de camping zijn bekende plaatsen te bezoeken, zoals Tábor, Pisek, Bechyne, het aan de Moldau gelegen Ceský Krumlov en de grotten van Chýnov. Praag ligt op 90 autominuten.
Zuid Bohemen is ook een streek die bekend staat om zijn vele kastelen en ruïnes en kuurbadplaatsen.
Op de camping zijn diverse kaarten en gidsen van de omgeving verkrijgbaar.

De camping heeft een unieke ligging: deels aan de rivier Luznice, deels op een eilandje in deze rivier. Het beschikt over een restaurant/kantine, tafelvoetbalspel, poolbiljart, uitgebreide bibliotheek en diverse spellen, een groot terras, een speelkamer voor de kleinere kinderen met veel speelgoed, tafeltennis, volleybalveld en grote zandbak met wip, wipkip en een klimtoestel met glijbaan en schommel.
De meeste staanplaatsen hebben een eigen kampvuurplaats. Broodjes- en ontbijtservice aanwezig. Geopend van eind april tot medio september. Huisdieren toegestaan.

Op Camping “Na Staré Papírne” worden ook een aantal appartementen, trekkershutten en ingerichte tenten verhuurd.