- Spanje-Midden  –  Aragón (Huesca)

- Groepsaccommodatie

- JUSEU in Juseü

⇒ Nederlandstalig beheer: Kees Bolt & Wiep Vermeulen


*  Rondom het piepkleine dorpje Juseu aan de voet van de Spaanse Pyreneeën verhuren Kees Bolt en Wiep Vermeulen een viertal vakantiehuizen en een atelier.

Juseu ligt in de provincie Huesca in de regio Aragón. De afstand Utrecht–Juseu bedraagt circa 1410 kilometer. Het authentieke dorpje Juseu ligt op een langgerekte rots op plm. 800 meter hoogte in het zeer dunbevolkte Ribagorza-gebied. Vanuit het dorp kunnen lange wandelingen worden gemaakt in een overweldigende stilte en in een schone natuur. Er zijn eeuwenoude, goed te bewandelen paden die leiden naar andere dorpen, Romaanse kerkjes en soms verlaten kloosters en dorpjes. Wandelkaarten van de nationale natuurparken Ordesa en Posets Maladeta (met de meest zuidelijke gletsjer van Europa) zijn beschikbaar.

In de vele bergriviertjes en in het helderblauwe water van het nabijgelegen stuwmeer van Joaquin Costa zijn in de zomermaanden op tal van plaatsen mogelijkheden om een bad te nemen. Er is een openbaar zwembad in Torres del Obispo (5 km). Op circa 60 autominuten ligt het prachtig gerestaureerde middeleeuwse bergdorp Alquézar dat geldt als best bewaarde monument van de Moorse overheersing in dit gebied. Het ligt midden tussen de cañons (kloven) en is een uitgelezen plek voor canyoning en abseilen.

Grotere steden in de wijdere omgeving zijn Lérida, Huesca, Zaragoza en Barcelona (ruim 2 uur). Juseu is niet alleen een geschikte plek voor het ondernemen van allerlei activiteiten, maar is ook en vooral een ideale locatie voor mensen die zich eens voor kortere of langere tijd uit de wereld willen terugtrekken; om uit te rusten, op te laden, te herstellen, te schrijven of anderszins (in de aanwezige workshopruimte) creatief bezig te zijn.

De vier door Kees en Wiep aangeboden stijlvol gerestaureerde vakantiehuizen bevinden zich rond het dorpje Juseu. Voor gedetailleerde informatie en foto’s van deze vakantiehuizen verwijzen wij naar de website en de daarop vermelde video’s. De huizen liggen vlak bij elkaar (maximaal vijf minuten wandelen), en hebben bij een gezamenlijke huur een capaciteit van 10 tot 20 personen, afhankelijk van het gebruik van dubbele bedden.
De voor groepen beschikbare werkruimte in “La Escuala”, de voormalige school van Juseu, bestaat uit een vijf meter hoge, lichte ruimte van 10 x 7 meter met vier grote openslaande ramen naar de groene vallei. Er is verder een ruimte entree, een schoolportaal en een toilet.
Ook in de winter kan het atelier worden gebruikt; een grote schoolkachel op hout is aanwezig. Deze fantastische werkruimte kan worden gebruikt voor velerlei activiteiten (atelier / workshopruimte voor schilderen- en tekenen / oefenruimte voor muziek, theater, etc. ).
Voor transport van vliegveld Barcelona naar Juseu kan (in overleg) worden gezorgd.