- Polen-ZW  –  Silezië

- Camping

- JASKÓLKA in Marczów

⇒ Nederlandstalig beheer: Elina & Roel den Burger


Jaskólka is een groot huis met 65 ha. grond in Marczów in ZW-Polen. Het dorp is erg klein en ligt in een natuurgebied dat zeer mooi is door de aanwezigheid van verschillende soorten vogels, maar ook herten en wilde zwijnen kun je zien op de landerijen of in de nabijgelegen bossen.

Elina en Roel den Burger hebben dit huis gerenoveerd tot een gezellig familiepension met daar omheen een camping.

Op camping “Jaskółka” kunt u een geschikte plek uitzoeken voor uw tent of caravan. De sanitaire voorzieningen zijn modern en elektriciteit is zeer beperkt. Voor de kinderen is het er geweldig omdat zij veel ruimte hebben en niemand tot last hoeven te zijn.
Ook honden worden geaccepteerd mits zij zich netjes kunnen gedragen.

Het landschap
Het zuiden van Polen kenmerkt zich door het gebergte de Sudeten die bestaan uit bergketens en bergkammen op de grens met Tsjecho-Slowakije. De hoogste bergketen heeft een lengte heeft van 35 kilometer heet de Karkonosze en is tussen de 1350 en 1450 meter hoog. De hoogste top is 1600 meter. Er zijn fraaie rivierstromen, beekjes en watervalletjes tot ongeveer 10 meter.
In de winter kan Polen ook erg aangenaam zijn. Met kan in de winter skiën op de pistes van de Sudeten op ongeveer 35 kilometer van Marczów. Voor langlaufen kan men achter de woning of caravan vertrekken en uren langlaufen zonder iemand te zien of te horen.
Gedurende alle seizoenen kan men overal wandelen en fietsen of met de auto tochten maken. In een aantal vennen kan men zwemmen. Al met al kan men stellen dat het landschap in dit deel van Polen heel mooi is. Als u van uitstapjes houdt kunnen wij melden dat de stad Praag op 150 km van ‘Jaskólka’ is gelegen en zeker de moeite waard is om te bezichtigen.

Nog een paar suggesties:

  • Bergwandelingen en mooie vergezichten met pittoreske plekjes.
  • In de buurt van Lwówek Sląski is een zandafgraving met zwemgelegenheid.
  • Er zijn diverse kastelen te bezichtigen die in kwaliteit verschillen, van ruïne tot zeer goed onderhouden.
  • Paardrijden is mogelijk en u kunt er ook uw eigen paarden stallen.