GPS
44,1016075
15,2413855

- Kroatië  –  Dalmatië

- B&B

- KUCA BAJLO in Zadar

⇒ Nederlandstalig beheer: Griet & Anri Bajlo


* B&B “Kuca Bajlo” van het Vlaams-Kroatische echtpaar Griet en Anri Bajlo ligt op slechts 200 meter van de Adriatische Zee en op wandel- of fietsafstand van de oude stad Zadar, regio Dalmatië, in het zonnige, veelzijdige en nog onbekende Kroatië.

De afstand Gent–Zadar bedraagt circa 1600 km.
Zadar is per vliegtuig te bereiken via de luchthavens van Brussel (Croatia Airlines), Charleroi (Ryanair), Rotterdam en Eindhoven.
De historische stad Zadar, met Romeinse, Venetiaanse en Oostenrijkse invloeden, is gebouwd op een schiereiland en wordt nog gedeeltelijk door dikke muren beschermd. Zadar is deels autovrij.
Het is een waar genot om in de hoofdstraat, de “Kalelarga”, en in de schilderachtige zijstraatjes en steegjes rond te kuieren. Zadar biedt verscheidene bezienswaardigheden met als grootste trekpleister de ronde kerk Sveti Donat met het Romeinse Forum.
Een favoriete plek bij uitstek voor de inwoners van Zadar en ook voor de toeristen, is zeker de ‘Riva’, de zeepromenade, met als attractie het ‘Zeeorgel’ en ‘Groeten aan de zon’.

In “Kuca Bajlo” voelt u zich meteen thuis.
Een uitgebreid gezond en vegetarisch ontbijt vormt de start van een dag met tal van mogelijkheden. Bezoeken van historische stadjes, sportieve fietstochten op de eilanden, uitdagende bergwandelingen in de natuurparken, kajakken op de rivieren, jeepsafari’s in het Velebit gebergte, zeilen naar de Kornatie eilanden, … of een dagje relaxen in de tuin van “Kuca Bajlo”.
’s Avonds kunt u –indien gewenst- bij Griet en Anri terecht voor een avondmaal met dagverse streekproducten, vers gevangen vis, groenten, kruiden en fruit uit hun biotuin.

“Kuca Bajlo” is een moderne woning met vier slaapkamers, een ingerichte keuken, tuin met terrassen, balkons met zicht op zee en de bergen.