GPS
65° 1,968´N
14° 12,011´W

- IJsland  –  Austurland (O )

- Hostel

- HJÁ MARLIN in Reydarfjörður

⇒ Nederlandstalig beheer: Marleen Meirlaen & Jón


*  Aan het grootste fjord van de oostkust van IJsland ligt in het stadje Reydarfjördur hostel „Hjá Marlín“ of „Bij Marleen“ van de Vlaamse Marleen Meirlaen.

De accommodatie is gevestigd in 3 gebouwen, in een radius van 200m.
Elk gebouw heeft kamers met gedeelde badkamers of kamers met eigen badkamer, en telkens een volledig ingerichte keuken en zitruimtes met prachtige uitzichten.
Het hostel beschikt over gratis WiFi.

In de omgeving heb je de natuur voor jezelf. Er is een mooi zwembad, met sauna en warme baden in Eskifjörður op 12 minuten rijden.
Voor wintergasten ligt het skigebied op 25 km afstand.

In het dorpje van 1500 inwoners is een supermarkt, een bakker en één restaurant.

Bij Marleen kan je ontbijten en, op voorhand gereserveerd, ook dineren.

Informatie over mogelijke wandelingen, en wandelkaarten geeft Marleen, die 20 jaar gegidst heeft voor Belgen en Nederlanders op IJsland.

Een vakantie op IJsland is genieten van de stilte, de immense natuur, magische landschappen, gevormd door vuur en ijs en de vriendelijke bevolking.
Op verschillende plaatsen is er de mogelijkheid voor het maken van een zogenaamde walvissafari.

Door de ligging van het hostel kunt u zowel de noordkant als de oostkant van IJsland verkennen. Tien procent van het land bestaat uit gletsjers, waar men onder begeleiding wandelingen kan maken.
De twee grote vulkanen op IJsland zijn de ‘Hekla’ in het zuiden en de ‘Krafla’ in het noorden. Op het hele eiland treft men vulkanische verschijnselen aan, zoals geisers en zwavelbronnen.
Vanaf eind september kan men het noorderlicht of poollicht aanschouwen.