- Griekenland -Kreta (eiland)

- B&B

- VILLA MERTIZA in Mirtos

⇒ Nederlandstalig beheer: Dick Ridder & Siemon Boersma


* Villa Mertiza in het kleine Kretenzer plaatsje Mirtos is een mooi, onlangs geheel gerenoveerd appartementencomplex voor rustzoekers, zongenieters en sfeerproevers.

Dick Ridder en Siemon Boersma maken deel uit van de Grieks / Nederlandse staf van deze hoogwaardige accommodatie. Zij gaan op plezierige, informele wijze om met de gasten, geven tips voor uitstapjes en helpen waar nodig en gewenst, b. v. bij de huur van auto, fiets en dergelijke en kunnen bemiddelen bij de vlucht van en naar Kreta en de taxi-transfer.

Mirtos is gelegen in het zuiden van Kreta en heeft een heel bijzonder subtropisch klimaat, omdat het wordt beschermd door het Dikti gebergte.
Het voorjaar en najaar zijn zonnig en de winter is mild. De zomer is natuurlijk zeer warm, maar door de ligging aan zee is er altijd een verkoelend zeewindje.
Het dorpje ligt aan een mooi strand met ligbedden en heeft een klein maar goed watersportcentrum.

Alle 14 studio’s en 8 tweekamerappartementen liggen rondom een kleurrijke tuin. Er een ongedwongen en gemoedelijke sfeer.

De studio’s (éénkamerappartement) hebben een woon-slaapkamer met keukengelegenheid. Daarnaast treft u een moderne, strakke en lichte badkamer aan met nieuwe douchecabine/toilet. Alle studio’s hebben een balkon of een terras met uitstekend tuinmeubilair.
De studio’s zijn geschikt voor twee tot drie personen.

De tweekamer appartementen hebben dezelfde faciliteiten, echter met een extra slaapkamer. Alle appartementen hebben een badkamer met douche/toilet. Deze zijn geschikt voor maximaal vijf personen.
Alle onderkomens zijn zeer kleurrijk en warm ingericht en zijn voorzien van geheel nieuwe apparatuur, zoals een magnetron, een koelkast, een goede kookplaat, een tv met ondermeer BVN (Beste van Vlaanderen en Nederland).

“Villa Mertiza” biedt ook een ontbijtservice en een lunchmandservice.
Er bestaat een mogelijkheid om in Villa Mertiza te overwinteren.