- Frankrijk-Zuid  – Midi-Pyrénées (Tarn)

- Camping

- CAMP VALLÉE DU TARN in Courris

⇒ Nederlandstalig beheer: Erik & Monique


Camp Vallée du Tarn is een kleine groene camping aan de oevers van de prachtige Tarn, in het zuiden van Frankrijk. Het is een bijzondere plek, waar als vanzelf een rustige en gemoedelijke sfeer hangt. Er zijn 24 ruime kampeerplekken onder de populieren en acacia’s op het terrein. In de vallei koelen de nachten gelukkig goed af, waardoor je van een gezonde nachtrust kunt genieten.

Vanaf je kampeerplek kijk je altijd uit op de mooie Tarn.
Bij de receptie is de plek waar mens en dier het water in- en uit kunnen om te zwemmen. Aan “onze” kant is het water meteen diep, wat een sierlijke duik in het “lauwe” water (+27 graden) uitnodigt. De soms wat gladde afgang naar het water, maakt het dragen van waterschoentjes geen overbodige luxe.

Je kunt er met één van de kano’s vandoor gaan of misschien met je eigen sup een deel van de Tarn ontdekken. In het recreatiegedeelte is een kampvuurplaats waar bij een mooi vuurtje kan worden genoten van de heerlijke zomeravonden, maar je kunt daar uiteraard ook ergens je hangmat tussen twee bomen knopen en lekker gaan liggen chillen. Er staat een pingpongtafel en er hangt een badmintonnet voor wie nog wat wil sporten.
Het terrein en het altijd stromende, diepe water maakt het hier voor kinderen tot 12 jaar niet geschikt. 

Zolang er voldoende gasten zijn kun je op woensdag, vrijdag en zondag bij de beheerders heerlijk eten.
Op de overige dagen kun je op de camping snacken. Denk hierbij aan een puntzak met knapperige frietjes of een goedgevulde ‘planche’ met vleeswaren en kaas.

Behalve op de maandagen, levert de bakker iedere ochtend knisperend verse croissantjes, chocolatines en stokbroden. Je kunt ze de avond ervóór bestellen. Een heerlijk bakje koffie en iets te lezen uit onze boekenkast maakt het helemaal compleet. Uiteraard zijn er ijsjes, gekoelde frisdranken, wijn en bier te koop; het hoeft je aan niks te ontbreken!