- Frankrijk-Zuid  –  Midi-Pyrénées (Aveyron)

- Gîte / Vakantiehuis

- LE BALCON DES RASPES in Saint-Victor-et-Melvieu

⇒ Nederlandstalig beheer: Marrielle & Richard Groeneweg


* Chaletpark en mini-camping “Le Balcon des Raspes” van Marielle en Richard Groeneweg heeft 16 bosrijke chalets en een gezellige mini-camping en ligt midden “Le parc naturel régional des Grands Causses” in het dorpje St.Victor et Melvieu.

In het voor- en naseizoen is het vakantieperk uitermate geschikt voor mensen die van rust, ruimte en natuur houden. Bomen en volwassen aanplant zorgen voor voldoende schaduw.
Vanaf het gehele vakantiepark kunt u genieten van een prachtig uitzicht.

In de directe omgeving zijn er uitstekende wandelmogelijkheden. Een paar keer per week worden er diverse activiteiten georganiseerd. In het hoogseizoen is er op donderdag vanuit de camping een kanotocht over de Tarn onder de brug van Millau door, aansluitend is er de wekelijkse barbecue.

Tijdens uw verblijf biedt de mooie omgeving vele mogelijkheden om oude dorpen te bezoeken en “De route van de Heren van Rouergue” te volgen met middeleeuwse kastelen of dorpen van de Tempeliers. De grotten van de wereldberoemde Roquefort zijn zeker een bezoek waard. U kunt het viaduct van Millau en zijn kleine tentoonstelling bewonderen waar de bouw van de wereldberoemde brug wordt uitgelegd. Een dag doorbrengen aan één van de stranden aan de Tarn is ook aan te bevelen. Degene die op zoek is naar een meer actieve vakantie, is ook aan het juiste adres. Wat dacht u van kanoën, abseilen, karten, paragliding of canyoning. Kortom: voor elk wat wils.

Het gezellige terras is het middelpunt van de camping. Bij de bar en op het terras kunt u terecht voor een heerlijke verse kop koffie of een cappucino, bier, wijn en frisdranken. Een aantal keer per week worden er op het terras gevarieerde menu’s geserveerd. In het hoogseizoen kunt u hier dagelijks terecht voor vers gebakken pizza’s. Eén keer per week is er een BBQ avond. Buiten het hoogseizoen kunnen er overigens ook op bestelling friet en/of snacks worden besteld. In de bar en op het terras kun je via onze Wifi-verbinding gratis gebruik maken van het internet.
In de bar/restaurant staat een TV én een beamer met groot scherm waarop (sport)evenementen kunnen worden gevolgd en leuke films vertoond. In de bibliotheek kunt u boeken, tijdschriften en spelletjes lenen.
Het vakantiepark beschikt verder over een verwarmd zwembad met peuterbad en heerlijke ligbedden. Het dragen van normale zwemshorts is toegestaan.