- Frankrijk-Zuid  – Midi-Pyrénées (Aveyron)

- gîte / vakantiehuis

- LA CAZETTE in Broquiès

⇒ Nederlandstalig beheer: Lidy Mommers & Carli Bakker


* Vlakbij het mooie dorpje Broquiès, precies tussen de steden Albi en Millau in het Zuid Franse departement Aveyron, ligt op een idyllisch plekje de kleinschalige, kindvriendelijke camping “La Cazette” van Lidy Mommers en Carli Bakker.

De Aveyron is een prachtig, nog weinig toeristisch departement met een grote diversiteit aan landschappen bestaande uit lieflijke heuvelruggen en ruige bergketens, kalkplateau’s, diepe rivierdalen, oude wijngaarden, middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes, (tamme-kastanje)bossen en meren. De uitzichten zijn vaak van een adembenemende schoonheid. Het in het zuiden gelegen natuurpark ‘Grands Causses’, waar de Vallée du Tarn doorheen kronkelt is een prachtig wandelgebied. Ook buiten de Vallée du Tarn is er volop te zien, zoals de Gorges du Tarn, Gorges de la Jonte en de Gorges de la Dourbie, de tempeliers-dorpen op de Causse de Larzac en de grote stuwmeren op de Lévezou. Albi is een mooie oude stad aan de Tarn met een beroemde kathedraal en het naastgelegen Toulouse-Lautrec museum. Millau, een zeer gezellig vakantie stadje, met veel mogelijkheden voor de actieve en sportieve vakantieganger, is de poort naar de Canyons van de Gorges du Tarn en de op 90 autominuten gelegen Middellandse zee. Een bezienswaardigheid is ‘s werelds hoogste viaduct. Even buiten Broquiès kunnen kano’s worden gehuurd om de vallei vanaf de rivier te ontdekken.

De camping heeft slechts zes kampeerplekken en is gelegen op de zonnige terrassen van een voormalige wijngaard in de Vallée du Tarn, slechts enkele minuten lopen van de rivier de Tarn met diverse strandjes. Kleinere kinderen kunnen hier heerlijk spelen in het ondiepe gedeelte; de grotere kinderen kunnen avonturieren in de stroomversnelling. Gewoon zwemmen is natuurlijk ook mogelijk in het diepere zwemwater. Er is een speelterrein met schommels, een glijbaan, een zandbak, een boomhut en een trampoline. Daarnaast hangen er ook hangmatten en is er een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel.
Door de terrassen heeft iedere kampeerplaats veel privacy en bieden ze een vrij uitzicht op de rivier en de omliggende heuvels. In de gastenruimte liggen boeken, tijdschriften en gezelschapsspellen en zijn koelkasten en een wasmachine geplaatst.

Lidy en Carli verhuren ook een gîte voor vier tot vijf personen. De gîte is  een recent, sfeervol verbouwd natuurstenen wijnhuis met een houten aanbouw. Het huis is geheel vrijstaand en grenst aan de camping.

Het huis heeft een ruime huiskamer en een aparte ruime keuken. Verder zijn er twee slaapkamers, waarvan één tweepersoonskamer ( twee eenpersoonsbedden) en één driepersoonskamer (twee eenpersoonsbedden en een hoogslaper). Er is een badkamer met douche en wastafel en een apart toilet. De gîte wordt omgeven door terrassen. Er is een houten terras grenzend aan de huiskamer met een eettafel en comfortabele stoelen. Er zijn ook twee ligstoelen aanwezig.

Lidy en Carli verhuren ook een chalet en vier ingerichte tenten.
Eén keer per week kunnen gasten voor een heerlijke diner aanschuiven aan de ‘table d’hôte’, de andere dagen kunnen huisgemaakte pizza’s besteld worden.