- Frankrijk-Zuid  –  Languedoc-Roussillon (Hérault)

- glamping

- DOMAINE LE PEYRAL in La Salvetat-sur-Agout

⇒ Nederlandstalig beheer: Kris & Ilse Mampaey-Selderslaghs


*  In het hart van het ‘Parc Regional du Haut Languedoc’ ligt even buiten het historisch dorpje La Salvetat sur Agoût in het departement Hérault de kleinschalige familiecamping “Domaine Le Peyral” van de Vlamingen Kris en Ilse Mampaey-Selderslaghs.

La Salvetat sur Agoût ligt op circa 1070 respectievelijk 1200 kilometer van Antwerpen en Utrecht.
In het departement Hérault zorgen (stuw)meren, engten, dalen, toppen, wijngaarden, riviertjes, uitgestrekte bossen en dorpen voor een gevarieerd en onaangetast landschap. “Domaine Le Peyral” ligt vlakbij de stuwmeren (Lac de la Raviëge en Lac du Laouzas) die watersportliefhebbers vele verschillende en uitdagende mogelijkheden bieden, zoals surfen, zeilen, waterskiën, zwemmen en vissen. Langs de meren zijn mooie zandstranden aangelegd. In de directe omgeving van de camping zijn vele kleinere en grotere gemarkeerde routes uitgezet voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Golfliefhebbers kunnen terecht op de 18-holesbaan van het nabijgelegen Mazamet. Bij St. Pons de Thomières kan in de grotten van La Devèze onder leiding van een gids aan speleologie worden gedaan. Op de rivier Orb kunnen prachtige, zelfs meerdaagse kanotochten  gemaakt worden. Voor wie bereid is iets verder te rijden kan bezienswaardige steden als Beziers, Carcassonne, Narbonne, Albi en zelfs Bacelona bezoeken. Ook kleinere stadjes of dorpjes, zoals, Roquebrun, Fraïsse sur Agout, het vestingstadje Minerve en het Canal du Midi zijn een bezoek meer dan waard. De Middellandse Zee ligt op ongeveer zestig autominuten van de camping. Bij de receptie van de camping is informatie over de omgeving en over wandel-, fiets- en autoroutes verkrijgbaar.

Op deze kindvriendelijke camping “Domaine Le Peyral” zijn enkele safari-tenten te huur. De binneninrichting is volledig in Douglashout.

Standaard is de tent uitgerust voor 4 personen, maar kan worden uitgebreid. Via een trapje kom je op de mezzanine waar een enkel bed kan worden bijgeplaatst. ​De kitchenette is ook van Douglashout gemaakt en heeft een spoeltafel met koud en warm water. ​In de leefruimte staat een tafel met 4 stoelen. Het warm water wordt geproduceerd door een warmtepompboiler vlak buiten de tent.
Buiten is het heerlijk vertoeven op het houten terras waarop een gezellige tuinset staat met bijpassende kussens. Een eenvoudige hangmat maakt het compleet. De ruime luifel zorgt voor schaduw.
De gasten wordt gevraagd de bloemetjes op het terras water te geven.

De camping beschikt verder over twee zwembaden. Voor de kinderen zijn er glijbaantjes en een tafeltennistafel. In het hoogseizoen worden activiteiten georganiseerd. In de receptie is een draadloos netwerk aanwezig.
Broodjes-service. Gasten kunnen twee maal per week deelnemen aan een gezamenlijke maaltijd.

Kris en Ilse verhuren ook een tweepersoons appartement/gîte, een toercaravan en een sta-caravan/mobilhome.