- Frankrijk-Zuid  –  Midi-Pyrénées (Lot)

- Chambre d’hôte / B&B

- DOMAINE DU BOUYSSET in Saint Martin le Redon

⇒ Nederlandstalig beheer: Erik & Eugenie Vonkerman


Domaine du Bouysset, gelegen op een prachtige plek in de Lot, leeft het Franse leven! Even niets moeten, alles mogen en vooral relaxen. Vandaar staat Bouysset voor rust, genieten en de mogelijkheid om ook actief te kunnen zijn. Wandelen, fietsen, vissen, golfen, lekker eten en wijn proeven, of lekker boekje aan het water en even helemaal niets.

Een fantastische uitvalsbasis om op verkenningstocht te gaan; Cahors, Monpazier, de markt in Prayssac of Montcuq, Tournon, Penne, Saint Circ-La-Popie, Rocamadour, Sarlat, en nog meer authentieke Franse plaatsjes.

Centraal op het 15 hectare grote terrein van Bouysset ligt de Castel, ook wel manoir genoemd. Castel is geen kasteel maar een landhuis. Castel du Bouysset is rond 1900 gebouwd door Graaf Vaureal. Grotendeels zijn de authentieke elementen intact gebleven. Zo is er nog een heuse torenkamer met een fabelachtig uitzicht en heeft het toilet een privékamer. Een huis met karakter en een betoverend verhaal.

Domaine du Bouysset is lange tijd een walnotenboomgaard geweest en dat is terug te zien aan de vierhonderd bomen die er nog op het landgoed staan. Sinds tien jaar ligt er een uitdagende negen-holes-golfbaan, die voor iedereen toegankelijk is. Naast de golfbaan en manoir is er een romantische gîte, vier originele chambre d’hôtes, knus terras met klein restaurant. Kleinschalig en toch alle faciliteiten bij de hand. Het dorp Saint Martin le Redon ligt op loopafstand van Bouysset. Een mooi, verzorgd en actief dorp. Onlangs is er een restaurant met mini-supermarkt geopend.

Sinds eind 2017 zijn Erik en Eus de trotse eigenaren. Ze hebben ondertussen hun draai gevonden. Er is veel werk verzet. De buren en dorpsgenoten weten Bouysset al te vinden en dat geeft een gezellige reuring. Het terrein is geschikt om er een heerlijke wandeling te maken. Onderweg af en toe rusten op een bankje en genieten van de prachtige uitzichten: Bouysset, la belle vie!