GPS
44°47’42’’
00°50’02’’

- Frankrijk-West  –  Poitou-Charentes (Dordogne)

- camping

- LA GRANDE VEYIÈRE in Molières

⇒ Nederlandstalig beheer: Griet & Philippe


*  “La Grande Veyière”, het vijf hectare grote domein van de Vlaamse Griet en haar Franse partner Philippe, ligt bij het typisch Franse dorpje Molières op de grens tussen de Perigord Noir en de Perigord Pourpre.

Deze familiale natuurcamping ligt circa 1000 kilometer vanaf Utrecht. Molières ligt in een rustig en glooiend gedeelte van de Dordogne. Het is het ideaal uitgangspunt voor bezoek aan de wijngaarden van Bordeaux, Bergerac en Cahors, de vele kastelen, musea en préhistorische grotten (Lascaux) in de omgeving en aan talrijke bezienswaardige stadjes zoals Sarlat, Cadouin, Bergerac en Monpazier. Kanoën, kajakvaren en zwemmen is mogelijk op en in de rivieren de Dordogne en de Vézère. Vanaf de camping vertrekken enkele wandellussen. Ook fietsers en mountainbikers kunnen in deze schitterende, geaccidenteerde omgeving hun hart ophalen. Een uitgebreide verzameling aan brochures, gidsen en kaarten is op de camping aanwezig.

“La Grande Veyière” is een kleinschalige camping met ruim 40 staanplaatsen voor tenten, toercaravans en campers alsmede een aantal compleet ingerichte sta-caravans en Sahara-tenten. De staanplaatsen liggen verspreid over het terrein; ze zijn in terrasvorm aangelegd en schaduwrijk. De camping beschikt over goed uitgeruste sanitaire voorzieningen (ook geschikt voor mensen met een fysieke beperking), een kleine campingwinkel met dagelijks vers brood, een leuk zwembad voor de afkoeling en een kleine kinderspeeltuin. Verder zijn er twee pingpongtafels en een terrein voor volley, badminton of petanque.
In de bar zijn dagelijks meeneemsnacks te verkrijgen en is er een computer met internetaansluiting beschikbaar; met eigen laptop kan gebruik worden gemaakt van de WiFi-verbinding. Huisdieren zijn toegestaan.
De camping is geopend van medio juni tot medio september.