- Frankrijk-Noord  –  Lorraine (Vogezen)

- Camping

- LES TREXONS in Gerbépal

⇒ Nederlandstalig beheer: Femke & Teun Jonas


* Les Trexons, kamperen in het groen

U bent van harte welkom op Camping Les Trexons, een kleine twee sterren natuurcamping met 45 plaatsen gelegen in de Vogezen. Een prachtige uitvalbasis voor mooie wandel-en fietstochten, bergbeklimmingen en andere buitensportactiviteiten. In de buurt is veel te zien en te beleven, maar ook op de camping zelf is het heerlijk toeven en valt er ook voor kinderen, jong en ouder, veel te ontdekken en spelen. Respect voor de natuur en elkaar ontmoeten vindt men van grote waarde op Les Trexons.

Kleinschalige kamperen

Het kampeerterrein bestaat uit verschillende delen, elk met een eigen sfeer en uitzicht, en heeft zowel plaatsen met schaduw als plaatsen op het open veld. Aan de rand van de camping ligt onze vijver waarin onder andere forel zwemt en gevist kan worden. Ook kun je lekker afkoelen in het ruime opzetzwembad. Op het veld is een kampvuurplaats. In het voor- en naseizoen worden enkele kleine activiteiten georganiseerd. In het hoogseizoen krijgen we om de week hoog bezoek van circus Loyal met hun circustent. De pizzabakker komt wekelijks op de camping, om de week een wijnproeverij en het beheer bakt eens per week pannenkoeken en frietjes. Les Trexons heeft 8 tenten (De Waard), compleet ingericht en 2 caravans voor verhuur. Huisdieren zijn welkom!

Omgeving van Camping Les Trexons

Camping Les Trexons in Frankrijk ligt in natuurpark ‘Ballon des Vosges’ op ca 600 km afstand van Utrecht. Het massief van de Vogezen bestaat uit glooiende en ruigere bergen, prachtige sprookjesachtige bossen, veel meren, watervallen en beken. Les Trexons ligt bij Gerbépal  op 675 meter hoogte en op 10 kilometer van het toeristische Gérardmer. De zomers zijn hier heerlijk. Maar ook in de andere jaargetijden zijn de Vogezen een bezoek waard. Niet ver weg ligt de Elzas, bekend om zijn wijnen en ooievaars, met leuke stadjes. Wie graag cultuur snuift, komt ook hier aan zijn trekken. Zo zijn de mijnen te bezoeken, diverse (oorlogs-)musea, de stoffenindustrie, markten, een Keltische nederzetting en nog veel meer.