- Frankrijk-Noord  – Normandië (Manche)

- hotel / pension

- LE GRAND HARD in Sainte-Marie-du-Mont

⇒ Nederlandstalig beheer: Jo & Katrien Sercu


*  Hôtel de charme “Le Grand Hard” van de Vlamingen Jo en Katrien Sercu ligt vlakbij het pittoreske dorpje Sainte-Marie-du-Mont in het department Manche in de regio Basse-Normandie.

De afstand Utrecht – Sainte-Marie-du-Mont bedraagt circa 720 kilometer.
Sainte-Marie-du-Mont ligt op het schiereiland ‘Le Cotentin’, amper vijf minuten van Utah Beach, bekend en berucht van de geallieerde invasie op 6 juni 1944. In de omgeving zijn vele monumenten en musea die aan dit historisch feit herinneren. De Cotentin is een gebied met prachtig afwisselende landschappen, zowel aan de kust als in het binnenland. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers/mountainbikers. Het hotel beschikt over nieuwe mountainbikes en sportieve hybride-fietsen. Ook te paard of per koets kunt u van deze boeiende streek genieten. Vanaf het hotel loopt een ruiterpad rechtstreeks naar het strand. Hotelgasten kunnen gebruik maken van de aangepaste paarden van het bij het hotel behorende hippisch centrum; ook uw eigen paard meebrengen is mogelijk. In de directe omgeving zijn vele bezienswaardigheden, zoals pittoreske dorpjes, charmante vissershaventjes, indrukwekkende landhuizen (Dur-Ecu) en kastelen (Pirou, Gartot) en de diverse landingsstranden. Ook een dagtrip naar de eilanden Chausey en Tatihou, de naastgelegen Kanaaleilanden Jersey en Guernsey en het op een rots in zee gebouwde Mont Saint Michel is zeer aan te bevelen. Bij de hotelreceptie vindt u alle informatie in verband met de activiteiten ter plaatse en in de omgeving.

“Le Grand Hard” is een tot charmehotel omgebouwde hoeve en beschikt over 11 gezellig en smaakvol ingerichte tweepersoons kamers, waarvan 4 luxekamers.
Eén van de kamers is geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Alle kamers beschikken over eigen sanitair.

Voorts zijn er nog vier duplex-verblijven, geschikt voor vier personen, een restaurant, een gezellige bar, een salon met open haardvuur en een bibliotheek. In het totaal kan “Le Grand Hard” 45 gasten huisvesten, zodat het ook geschikt is voor de ontvangst van grotere groepen. Voor de kinderen is er een speelplein met o. a. een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel.

Heel bijzondere aan “Le Grand Hard” is dat de gasten hun eigen paard en/of koets kunnen meenemen of gebruik kunnen maken van de georganiseerde tochten te paard. Bij het hotel liggen 40 stallen, een overdekte rijbaan, galoppiste, springpiste, paddocks en weilanden.

Verblijf is mogelijk op basis van Chambre d’Hôte/Bed&Breakfast, Half-Pension en Vol-Pension. Huisdieren zijn welkom, mits overleg.