- Frankrijk-Noord  – Champagne-Ardenne (Haute-Marne)

- chambre d’hôte / B&B

- FOLIE À DEUX in Champsevraine

⇒ Nederlandstalig beheer: Charlotte Begas & Vincent Mes


*  Bijna aan de rand van het dorpje Corgirnon in het zuiden van de Haute-Marne bevindt zich de Chambres et Tables d’Hôtes “Folie à Deux” van Charlotte Begas en Vincent Mes.

Corgirnon, circa 630 kilometer van Utrecht, ligt tussen twee van de beroemdste wijnstreken ter wereld, de Champagne en de Bourgogne. Het afwisselende en heuvelachtige landschap leent zich bij uitstek voor wandelen, fietsen en mountainbiken. Diverse routebeschrijvingen zijn beschikbaar.

In de nabije omgeving zijn voorts volop mogelijkheden om te zwemmen, paardrijden, vissen, tennissen, klimmen, surfen en zeilen. Voor de liefhebber is de Bourgognestreek en de stad Dijon een dagtochtje waard. De machtige vestingstad Langres met 12 torens, 7 poorten en ander historisch erfgoed bevindt zich op 15 kilometers.

“Folie à deux” is een uit 1850 stammend ‘Maison Bourgeoise’. Op de begane grond bevinden zich een sfeervolle salon met haard, de sejour met ontbijt/leestafel en een ruime serre met uitloop naar terras en tuin en met wijds uitzicht over de eigen vallei. De twee tweepersoons gastenkamers bevinden zich op de eerste verdieping. Extra bedden zijn beschikbaar. Eén van de kamers is uit te breiden tot “chambre familiale” met de ernaast gelegen tweepersoons kamer. Vijf dagen per week kunnen gasten bij Charlotte en Vincent een driegangendiner gebruiken (table d’hôtes). In het voorste deel van het huis bevindt zich nog een separate gîte/ appartement.