GPS
49° 24′ 278 ”
02° 15′ 488”

- Frankrijk-Noord  – Hauts-de-France (Picardië Oise)

- stacaravan

- DE LA TRYE in Bresles

⇒ Nederlandstalig beheer: Joannette & José Luis Polo


* De gezellige gezinscamping “De La Trye”, sinds 2008 eigendom van de Nederlandse Joannette en haar Franse echtgenoot José Luis Polo, ligt op tien wandelminuten van het stadje Bresles in het departement Oise (regio Picardië).

De afstand Breda – Bresles bedraagt circa 360 kilometer. De Oise is een nog relatief onbekende vakantiebestemming.
Het is een streek met grote, vruchtbare akkers, talloze boomgaarden en uitgestrekte bosgebieden. Het ‘Fôret de Compiègne’, ongeveer 50 kilometer ten oosten van Bresles, wordt algemeen beschouwd als het mooiste bos van Frankrijk. Het departement telt drie unieke kathedralen, talrijke abdijen, meer dan twintig musea, een duizendtal kerken en kapellen, en wordt doorkruist met tientallen weggetjes, routes en wandelpaden, ideaal voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. Van de vele charmante stadjes en dorpjes die deze streek telt, neemt Gerberoy een bijzondere plaats in. Dit kleine dorpje met historische steegjes, oude vakwerkhuizen en kasteeltuinen staat vol rozen en is dan ook terecht geplaatst op de lijst van ‘les plus beaux village de France’. De middeleeuwse stad Senlis, het kasteel van Chantilly, het bezienswaardige stadje Compiègne en de nabijgelegen stad Beauvais met zijn hoogste kathedraal ter wereld, zijn een bezoek meer dan waard. En wie nog meer cultuur en historie wil zien: Parijs is snel en gemakkelijk per trein te bereiken.

Camping “De La Trye” ligt ook gunstig voor een bezoek aan het grote attractiepark in Saint Paul en het beroemde themapark ‘Parc d’Asterix’ in Plailly. De kindvriendelijke Camping “De La Trye” biedt ruim honderd schaduwrijke, door heggen afgebakende kampeerplaatsen en heeft zeer goede sanitaire voorzieningen. Er is een zwembad (zomer), jeu de boule -en tennisbaan, fiets- en skelterverhuur. Voor de kinderen is een speeltuin met grote trampoline aanwezig en in de zomermaanden worden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Er vinden diverse pony-, paard- en ezelactiviteiten plaats. Gratis WiFi aanwezig.
In de maanden juli en augustus elke dag vers brood. Joannette en José Luis verhuren ook een aantal huurcaravans / mobilhomes (chalets), geschikt voor 5 á 6 personen. De caravans / chalets beschikken over een woonkamer met televisie, een volledig ingerichte keuken, een badkamer met douche en toilet, een kitchenette, en twee slaapkamers.