- Frankrijk-Noord  – Normandie (Saine-Maritime)

- hotel / pension

- AUBERGE DU VIEUX PUITS in Puys/Nueuville les Dieppe

⇒ Nederlandstalig beheer: Natasja & Amir


*  Het recent gerenoveerde B&B-Pension “Auberge du Vieux Puits” van Natasja en Amir ligt in het dorpje Puys in de heuvelachtige regio Haute-Normandie.

De afstand Breda – Puys is circa 380 kilometer.
Het op de krijtrotsen gebouwde dorpje Puys ligt direct aan zee, vlakbij het oude havenstadje Dieppe met zijn boulevard, kasteel en een mooie jachthaven. De oude schippers- en visserswijk ‘Quartier du Pollet’ in het oude stadscentrum van Dieppe is een absolute ‘must-see’. Vlakbij Dieppe liggen twee prachtige plaatsjes, Pourville en Varengeville, die meermaals door Monet werden vereeuwigd en ook andere kunstenaars hebben geïnspireerd. In de directe omgeving liggen pittoreske kustplaatsjes zoals Mers les Bains, Veules-les-Roses. De schilderachtige plaatsjes Etretat en Honfleur liggen iets verderop, maar zijn vanuit Puys goed bereikbaar. Toeristen die speciale belangstelling hebben in de 2e Wereldoorlog kunnen op diverse plaatsen aanschouwen wat zich in die tijd in het nu vredige Normandië heeft afgespeeld. Puys heeft een eigen strand (Côte d’Albâtre), op loopafstand van “Auberge du Vieux Puits”; naast zwemmen en zonnen kunt u er ook mosselen zoeken of garnalen vissen.

“Auberge du Vieux Puits” uit 1850 biedt een schitterend uitzicht op zee en de krijtrotsen. Het beschikt over drie appartementen/studio’s (met eigen keuken) en vijf sfeervol ingerichte gastenkamers, een comfortabele lounge, een lokaal specialiteiten-restaurant, grote tuin en een terras. De tweepersoons kamers zijn qua inrichting, grootte en indeling uniek. Alle kamers hebben een eigen badkamer, comfortabele boxspring bedden en een nespresso-machine. Draadloos internet is aanwezig. Lunchen en table d’hôtes is mogelijk.