- Frankrijk-Centraal   Bourgogne-Morvan

- Camping

- SUR YONNE in Epiry

⇒ Nederlandstalig beheer: Peter & Annemieke Kromhout


*  Hotel Camping sur Yonne biedt u een unieke vakantie met veel mogelijkheden! Het is het ideale vertrekpunt voor prachtige wandel- en fietstochten in een gebied waar ruimte en rust nog heel gewoon is.

Sur Yonne ligt in een heuvelachtig gebied aan de rand van het Parc du Morvan. Grote weilanden met de typerende witte Charolais koeien en stukken bos worden gescheiden door woeste stroompjes en prachtige meren.  Sur Yonne is een kleinschalig bedrijf dat bestaat uit twee authentieke Franse gebouwen, waar Peter en Annemieke u met Bourgondische gastvrijheid ontvangen.
Het terrein is 2,5 ha groot en ligt aan de rivier de Yonne.

De kleine camping ligt gescheiden van het hotel. Het is een natuurlijk, iets glooiend terrein omgeven door houtsingels met enkele prachtige grote oude eiken. In het midden ligt een ruim veld, dat in het voorjaar een prachtig bloementapijt is.

De camping bestaat uit 13 plekken, 10 voor tenten of caravans en 3 plekken voor de verhuur. Er zijn twee kampeerbungalows, een Vrijbuitertent en een naastgelegen vakantiehuis te huur. 
De camping heeft ruime plaatsen van ongeveer 120m2. Zes plaatsen liggen naast elkaar tegen de houtsingel en 3 plaatsen liggen aan de andere kant van het veld bij een grote eik.
Het terrein is ongeschikt voor zware campers en caravans.

Een waterkraan en diverse elektrapunten zijn op het terrein aanwezig. Het camping sanitair, 2 douches, 3 toiletten, 1 urinoir en een wastafel met warm en koud stromend water, bevindt zich in het bijgebouw, een voormalige boerenschuur. 
Tegen vergoeding kunt u gebruik maken van een wasmachine en droger.
De bakker komt dagelijks op de camping en heeft heerlijk stokbrood, cerial, croissantjes etc.

Restaurant:
Peter en Annemiek hebben een restaurant waar zij dagelijks, op reservering, een Bourgondisch 3-gangenmenu serveren. Koken is hun passie en dat vindt u terug in het ‘Menu du Terroir’. Zij stellen het menu samen uit de klassiekers van de Franse keuken en gebruiken het liefst verse streekproducten en producten uit eigen tuin. In overleg wordt rekening gehouden met vegetarische wensen. U kunt eten aan de gezamenlijke grote eettafel of met zijn tweeën of het eigen gezin aan een tafeltje.

Denkt u bij Frankrijk aan rust, ruimte, lekker eten, wijn en (actief) genieten dan heeft u het op Camping Sur Yonne prima naar uw zin.

Graag tot ziens in Epiry!

Voor prijzen of arrangementen, zie website.