- Frankrijk-Centraal  –  Bourgogne (Côte-d’Or)

- hotel / pension

- MANOIR BONPASSAGE in Thury

⇒ Nederlandstalig beheer: Ruud Rijsbergen & Annemiek van Iersel


* Manoir Bonpassage

… is een kleinschalig charmehotel met zwembad, is gelegen aan de rand van het dorpje Thury in het hart van de Bourgogne in een fraai, heuvelachtig gebied tussen de wereldbekende wijnstreek van de Côte d’Or en natuurpark Le Morvan.
De accommodatie is gevestigd in een manoir uit 1850 en het naastgelegen voormalige ‘Etablissement d’Aviculture Ste Marguerite’ uit 1900, aan de rand van het dorpje Thury. De Nederlandse eigenaren, Ruud Rijsbergen en Annemiek van Iersel, staan garant voor een persoonlijke en hartelijke ontvangst.

Manoir Bonpassage beschikt over 8 kamers met eigen sanitair. Er is een ruime ´séjour´, waar u na een actieve dag kunt uitrusten. Hier of op het terras geniet u van een drankje, van een ´petit café´ tot een ´verre de Bourgogne´. In het zonnig gelegen zwembad kunt u een verfrissende duik nemen. En gewoon lekker luieren op een ligbed kan natuurlijk ook.

Op reservering wordt 4x per week een menu du jour geserveerd.

Naast het prachtige natuurschoon heeft de Bourgogne met name in cultuurhistorisch opzicht veel te bieden. Het wereldberoemde Hôtel Dieu in Beaune is zeker een bezoek waard. In de fraaie, oude binnensteden van Autun en Dijon met hun overdekte markten kunt u heerlijk wandelen. In de omgeving zijn vele kastelen, waarvan sommige te bezichtigen zijn.
En wie van kerken houdt, kan er prachtige Romaanse kapelletjes en kerkjes vinden, evenals de schitterende kathedralen van Vézelay en Autun en de abdijen van Cluny en Fontenay.

In de directe omgeving kunt u heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, mountainbiken en zwemmen. Golfliefhebbers kunnen terecht bij vier fraaie golfbanen in de regio. Jaarlijks worden aantrekkelijke voorjaars- en herfstarrangementen en speciale fiets- en golfarrangementen samengesteld.

Om de gasten nog beter van dienst te zijn, hebben Ruud en Annemiek de gratis Bonpassage app ontwikkeld voor smartphone of tablet (Android en iOS). U kunt de app (off-line) gebruiken ter voorbereiding op uw bezoek aan de Bourgogne en Manoir Bonpassage maar vooral ook als informatiebron tijdens het verblijf. In de app zijn veel praktische zaken opgenomen, tips, bezienswaardigheden, info over wijnboeren, markten, wandelen, fietsen, golfen, etc. evenals eenvoudige navigatie naar de adressen.

ZOEK OP ‘BONPASSAGE’ IN GOOGLE PLAY OF ITUNES OM DE APP TE DOWNLOADEN OP UW SMARTPHONE OF TABLET.