GPS
47° 29′ 58.0” N
3° 4′ 4.8” O

- Frankrijk-Centraal  – Bourgogne (Nièvre)

- chambre d’hôte / B&B

- MAISON SALVARD in Bitry

⇒ Nederlandstalig beheer: Trudy Comes & Matthieu van Maurik


* Chambres et Table d’Hôtes “Maison Salvard” ligt in een glooiend landschap bij het dorpje Bitry op de grens van Bourgogne en Loire. U wordt er hartelijk welkom geheten door Trudy Comes en Matthieu van Maurik.

De afstand Breda – Bitry bedraagt circa 590 kilometer.
Maison Salvard ligt in de streek ‘La Puisaye-Forterre’, van oudsher een centrum van de pottenbakkerij en tegenwoordig vooral bekend door de aanwezigheid van vele galeries, tientallen pottenbakkerijen, interessante musea en talrijke activiteiten op artistiek en kunstzinnig gebied.
De streek is uitermate geschikt voor wandelaars en fietsliefhebbers of om er per auto of motor te toeren langs typisch Franse dorpjes of over kleine weggetjes door de beroemde wijngebieden van Sancerre, Chablis en Pouilly-Fumé. In de directe omgeving liggen zeer bezienswaardige dorpjes en stadjes, zoals het schilderachtige Vézelay, het beroemde wijndorp Sancerre, Saint-Fargeau met zijn prachtige 15e-eeuws kasteel en het historische stadje Gien.
De regio is ook bekend om haar vele châteaus (Saint-Amand-en-Puisaye, Saint-Fargeau, Tremblay, Bazoches, Druyes, De Pesselières).
Door de gunstige ligging zijn de grotere steden Auxerre, Bourges, La Charité-sur-Loire en Nevers binnen 60 autominuten te bereiken. Kortheidshalve verwijzen wij u naar de website van Maison Salvard, waar u uitgebreide informatie vindt over de vele bezienswaardigheden en activiteiten (ook voor de jeugd) welke deze regio biedt.

Maison Salvard dateert uit 1836 en is door de huidige Nederlandse eigenaren met liefde in oude luister hersteld en voorzien van het comfort van eigentijdse faciliteiten.
Het beschikt over vijf comfortabele gastenkamers met eigen luxe sanitair, een imposante entree, een salon en een ontbijtruimte.
Rondom het huis zijn diverse terrassen, tuinen en loungeplekken gecreëerd.
Tegen betaling kan gebruik worden gemaakt van de sauna. Gratis WiFi aanwezig.

Op een aantal dagen per week is dineren mogelijk (table d’hôte). Huisdieren in overleg.
Op het terrein bevindt zich ook nog een ‘camping à la ferme’ met een beperkt aantal plekken.

Maison Salvard is ook een prima tussenstop voor wie op doorreis is naar het zuiden of op weg retour is naar het noorden.