- Frankrijk-Centraal  – Centre-Val de Loire (Cher)

- chambre d’hôte / B&B

- MAISON LES GALETTES in Rezay

⇒ Nederlandstalig beheer: Bart van Iersel & Loes Vos


*  Bart, Loes en Amber zijn in het voorjaar van 2017 geëmigreerd van Waalwijk (een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant) naar Les Galettes. Een klein gehucht dat bij het gemoedelijke dorpje Rezay hoort en in de Berry ligt, de streek die zo geliefd was bij de Franse schrijfster George Sand, vriendin van componist-pianist Chopin (19e eeuw).

Zij zijn daar de trotse eigenaren van een mooie authentieke boerderij met zwembad, die ze hebben verbouwd tot een sfeervolle chambres d’hôtes (B&B) met drie tweepersoonskamers, een driepersoonskamer en een ruime familiekamer voor maximaal 6 personen. Bijna bij alle kamers is het mogelijk om een (kinder)bed bij te plaatsen.

Bij een overnachting in één van de kamers hoort uiteraard ook een goed ontbijt om de dag energiek te beginnen. Op het ontbijtbuffet staan dan ook zoveel mogelijk verse en lokale producten. En blijf je liever een dagje op het terrein, lunchen is ook mogelijk. Maison Les Galettes serveert heerlijke tosti’s met ham en kaas.
Ook verzorgen zij alle dagen een diner (table d’hôtes), dus schuif gerust aan.

Op het terrein van maar liefst 2,5 hectare is een speeltuin met trampoline, wip, rekstok, klimrek, schommel en glijbaan. Maar er is ook meer dan voldoende ruimte om te voetballen, verstoppertje te spelen, te badmintonnen, te tafeltennissen of gewoon te genieten van de rust.

In de tuin aan de voorzijde ligt het zwembad met zonneterras, waar je heerlijk kunt relaxen. Het zwembad van 8 x 4 meter en circa 1.60 meter diep is veilig omheind en toegankelijk via een poort. Het water wordt milieuvriendelijk gezuiverd met zout, wat het baden gezonder en aangenamer maakt.

Op het zonneterras, dat wordt omgeven door groene borders, zijn ligbedden met parasols beschikbaar.

Les Galettes ligt in een prachtig heuvelachtig, groen en niet-toeristisch gebied in het midden van Frankrijk. De regio staat vooral bekend om zijn schitterende kastelen, mooie rivierlandschappen en oude genoeglijke dorpjes. Ook zijn er een heleboel land- en bosweggetjes die het tot een waar fiets- en wandelparadijs maken.

De streek is ideaal voor een vakantie, een weekendje ertussen uit of voor een tussenstop als je op weg bent naar het zuiden, want Maison Les Galettes ligt ongeveer 25 minuten van de autoweg A71 af. Met 725 km vanaf Breda is de afstand goed op één dag te overbruggen.

Het tv-programma ‘Ik Vertrek’ heeft het avontuur van Bart en Loes een jaar lang gevolgd. De uitzending is 13 januari 2018 op tv geweest. Wil je deze terugkijken? Klik dan < HIER >

Bezoek de website voor uitgebreide informatie en nog meer foto’s.

Graag tot ziens bij Maison Les Galettes!