- Duitsland-Noord  – Mecklenburg-Vorpommeren (Mecklenburger merengebied)

- camping

- SEECAMPING FLESSENOW in Dobin am See OT Flessenow

⇒ Nederlandstalig beheer: Marc & Jenny Elshout


* In het kleine dorp Flessenow, niet ver van de fascinerende stad Schwerin in het Mecklenburger merengebied, ligt aan de oevers van het 21 kilometer lange Schweriner Meer “Seecamping Flessenow”, beheerd door de Nederlander Marc Elshout en partner.

De camping ligt in een betoverend natuurlandschap met talrijke meren, bossen, weiden, mooie dorpjes, historische steden, sprookjesachtige kastelen en herenhuizen, authentieke molens, prachtige lanen en afwisselende culturele evenementen. Allemaal ingrediënten voor een actieve, afwisselende en tegelijkertijd rustgevende vakantie. In het gebied rondom het Schweriner meer bevinden zich tal van natuurbeschermings- en landschapsbeschermingsgebieden. Het Schweriner meer biedt vele watersportmogelijkheden, zoals surfen, kitesurfen, zwemmen, kanoën, zeilen en vissen. Het meebrengen van een eigen boot is toegestaan. Roeiboten, kano’s en fietsen zijn te huur. De op de camping gevestigde surfschool  biedt surf- en kitesurf-cursussen aan voor beginners en voor gevorderden. Verhuur van surfmateriaal wordt tevens aangeboden.
De camping is een uitgangspunt voor vele wandel- en fietsroutes. Op de campingreceptie informeert men u graag nog veel meer over de omgeving en evenementen in de regio.

“Seecamping Flessenow” is een goed verzorgde camping met keurig sanitair, direct gelegen aan het Schweriner meer. Het heeft een eigen lig- en zonneweide; ook een kleine aanlegsteiger voor kleine sport- en zeilboten ontbreekt nietDe ruime, afgebakende plaatsen zijn voorzien van moderne water- en stroomaansluitingen en voor een deel met rioolaansluiting. De sanitairgebouwen zijn modern en comfortabel ingericht; tevens zijn er voorzieningen voor gehandicapten. In de gebouwen bevinden zich bovendien wasmachines, wasdrogers en een babybadkamer. Op de twee speelplaatsen kunnen de kinderen naar hartenlust in het zand of op de toestellen spelen. Bovendien bevinden zich op het terrein een volleybalveld, een jeu-de boule-baan en tafeltennistafels.
Verder is er een campingwinkel, een kiosk en een recreatieruimte met televisie.

Er worden ook eenvoudig ingerichte blokhutten verhuurd, geschikt voor maximaal vier personen.
De camping is geopend van april tot en met oktober.