- Duitsland-Noord  –  Mecklenburg-Vorpommeren (Mecklenburger merengebied)

- camping

- NATURCAMPING AM ELLBOGENSEE in Wesenberg OT Strasen

⇒ Nederlandstalig beheer: Marianna von Schmidt & Niek Kuijs


* Midden in een labyrint van meren, rivieren en kanalen in de Mecklenburgische Seenplatte en ingebed tussen donkergroene bossen ligt “NaturCamping am Ellbogensee” van Niek Kuijs, zijn echtgenote Marianna von Schmidt auf Altenstadt, dochter Coralie en haar partner Douwe Tromp.

De Mecklenburgische Seenplatte is niet alleen aantrekkelijk vanwege de landschappelijke rijkdom. Kerkjes uit de middeleeuwen, prachtige landgoederen, vorstelijke residenties, dromerige dorpjes, interessante musea en andere culturele pareltjes zijn in deze streek ruimschoots aanwezig. De camping is een fantastisch uitgangspunt om te voet, met de fiets of per kano de omgeving te verkennen. Kano’s worden op de camping verhuurd. Berlijn is per trein in ruim een uur te bereiken.

De schaduwrijke en zeer kindvriendelijke camping ligt op een enigszins heuvelig terrein geleidelijk aflopend naar het grote meer. Het beschikt over BIO-levensmiddelenwinkeltje en een café. Voor de kinderen is er een speciale vissteiger, een natuurspeeltuin, een touwentuin en zijn er skelters. Geen animatie. Honden zijn op de camping niet toegestaan.