- Denemarken  –  Jutland (Z)

- vakantiehuis

- SOLVANG APARTMENTS in Ansager

⇒ Nederlandstalig beheer: Anneke & Harry Slob


De accommodatie

Op loopafstand van het dorpje Ansager op Jutland ligt het moderne melkveebedrijf en kleine boerderijcamping Solvang. 

Naast de camping heeft Solvang ook drie aan elkaar gekoppelde appartementen; 1 appartement voor 4-6 personen, 1 voor 1-2 personen en een groot rolstoelvriendelijk appartement voor 6-8 personen. De appartementen staan los van het woonhuis maar zijn wel een deel van de boerderij. Alle appartementen zijn gelijkvloers en beschikken over een eigen keuken en badkamer. Er is gratis internetverbinding in alle appartementen.  Ook is er een familiekamer/ B&B kamer voor 2-3 personen. Deze kamer heeft geen eigen badkamer maar maakt gebruik van de gezamenlijke voorzieningen voor de campinggasten. Huisdieren zijn in de appartementen niet toegestaan.

Solvang heeft 120 melkkoeien en diverse boerderijdieren, zoals paarden, kippen, schapen, honden en poezen. Gasten mogen een kijkje nemen in de stallen en als ze het leuk vinden helpen met het voeren van de kalfjes of met het melken van de koeien. In de oude hooiloods staat een tafeltennistafel en er zijn verschillende spelletjes. Voor de gasten is er vaak een kampvuur waarop broodjes of pannenkoeken kunnen worden gebakken. Op het erf en in de tuin staan diverse speeltoestellen.

De landgenoten

Anneke en Harry Slob wonen sinds 1997 in Denemarken waar zij met veel plezier hun boerderij  en camping/gastenverblijven runnen.

De omgeving

In de bosrijke omgeving van Ansager zijn verschillende wandelroutes en zijn goede mogelijkheden om te vissen, kanoën en fietsen; er kunnen op de boerderij fietsen en een tandem worden gehuurd.
Boerderij Solvang ligt zeer centraal ten opzichte van een aantal bezienswaardigheden, attractieparken en natuurgebieden. Zowel het Noordzeestrand als de Waddeneilanden Rømø en Fanø met hun heerlijke, kindvriendelijke stranden en unieke natuur, liggen op slechts 40 kilometer. Vooral met kinderen is een bezoekje aan Legoland in Billund (35 km) en Safaripark Givskud erg leuk.

De afstand vanaf Utrecht is circa 740 kilometer.

Voor meer info, kijk op de website van Solvang!