- Denemarken  –  Jutland (Z)

- camping

- SOLVANG in Ansager

⇒ Nederlandstalig beheer: Anneke & Harry Slob


*  Op loopafstand van het dorpje Ansager op Jutland ligt het moderne melkveebedrijf “Solvang” van de sinds 1997 in Denemarken wonende Anneke en Harry Slob.

De afstand vanaf Utrecht is circa 740 kilometer.
In de bosrijke omgeving van Ansager zijn verschillende wandelroutes en zijn goede mogelijkheden om te vissen, kanoën en fietsen; er kunnen op de boerderij fietsen en een tandem worden gehuurd.
Boerderij Solvang ligt zeer centraal ten opzichte van een aantal bezienswaardigheden, attractieparken en natuurgebieden.
Zowel het Noordzeestrand als de Waddeneilanden Rømø en Fanø met hun heerlijke, kindvriendelijke stranden en unieke natuur, liggen op slechts 40 kilometer.
Vooral met kinderen is een bezoekje aan Legoland in Billund (35 km) en Safaripark Givskud erg leuk.

“Solvang” heeft 120 melkkoeien en diverse boerderijdieren, zoals paarden, kippen, schapen, honden en poezen. Gasten mogen een kijkje nemen in de stallen en als ze het leuk vinden helpen met het voeren van de kalfjes of met het melken van de koeien. In de oude hooiloods staat een tafeltennis tafel en er zijn verschillende spellen. Voor de gasten is er vaak kampvuur waarop broodjes of pannenkoeken kunnen worden gebakken. Op het erf en in de tuin staan diverse speeltoestellen.

Naast een drietal appartementen beschikt “Solvang” over een kleine boerderijcamping (10-15 kampeerplaatsen). In de stal is een nieuwe sanitaire ruimte met twee douches en toiletten, welke ook geschikt zijn voor mensen met een fysieke beperking. In overleg kan men van stroom gebruik maken. Huisdieren zijn na overleg toegestaan.