- Denemarken -Jutland (N)

- appartement / studio

- NATURE FERIE in Hals

⇒ Nederlandstalig beheer: Paula Krijbolder & Peter van der Deijl


* Sinds 2013 zijn Paula Krijbolder en Peter van der Deijl de trotse eigenaren van de kleinschalige natuurcamping “Nature Ferie”, even buiten het dorpje Hou in noordoosten van Nordjylland (Noord-Jutland).

De afstand Groningen- Hou is circa 760 kilometer.
“Nature Ferie” ligt in het plaatsjes Hou, vlakbij Hals (10 km) in een prachtig heuvelachtige landschap met naald- en loofbos, heide, weilanden en de kindvriendelijke stranden aan de Oostzee (Kattegat).
Deze mooie streek boordevol natuur is perfect voor lange wandel- en fietstochten. Fietsen kunt u huren op Nature Ferie en met Peter als schipper op zijn boot kunt u ook een tochtje of vistrip maken op het Kattegat. Dertig kilometer noordelijker ligt het leuke havenplaatsje Sæby met als bezienswaardigheden het Sæby-museum en het Renaissanceslot Voergård.
Een dagtrip naar ‘Den Tilsandede Kirke’ bij Skagen (90 km) in het noordelijkste puntje van Denemarken, is de moeite meer dan waard; de Råbjerg Mile, een 40 meter hoge wandelende duin, heeft hier in de loop der jaren de parochiekerk en het rondom deze toren gelegen dorp met zand bedekt waardoor nu nog alleen de witte kerktoren zichtbaar is.

“Nature Ferie” beschikt over een campingveldje met uitzicht op de zee van het Kattegat. Deze rustige en kindvriendelijke natuurcamping heeft een volledig ingerichte keuken waar u uw eigen maaltijd kunt bereiden en een gemeenschapszaal, waar je lekker samen kunt eten, kletsen of bijvoorbeeld spelletjes spelen. Er lopen een aantal katten, kippen, geitjes, hangbuikzwijnen en koeien rond in de tuin, weides of hokken op Nature Ferie.

Paula en Peter verhuren naast een aantal tweepersoons trekkershutjes ook over een gezellig appartement, geschikt voor maximaal zes personen. Het appartement heeft een huiskamer, een volledig ingerichte keuken (met o. a. oven, magnetron en koffiezet-apparaat), een badkamer met douche en toilet, en drie slaapkamers. Gratis internet; geen televisie. Het appartement kan het gehele jaar worden gehuurd.