- Denemarken -Jutland (Z)

- camping

- FAMILIEHUIS BOYSEN in Ribe

⇒ Nederlandstalig beheer: Saskia & Jan Boysen


*  De woonboerderij van Saskia en Jan Boysen ligt in een natuurgebied even buiten het historische stadje Ribe in Zuid Jutland.

De afstand Utrecht – Ribe is circa 670 kilometer.
Ribe ligt vlakbij de Deense Waddenzee en geldt als het oudste stadje van Denemarken. Het heeft een prachtig bewaard gebleven middeleeuws stadscentrum met oud-ambachtelijke huizen, geplaveide straten en een indrukwekkende kathedraal. Een bezoek aan het Vikingmuseum, het Kunstmuseum en aan het Waddenzeecentrum is zeer de moeite waard.
De overwegend vlakke omgeving van Ribe maakt het gebied ideaal voor fietsers. Ook de mogelijkheden voor paardrijden, kanoën, kajakken en vissen zijn er talrijk.
Golfliefhebbers kunnen terecht op de prachtig gelegen 18-holes golfbaan van Ribe.
Naast de vele speelmogelijkheden die de jongere gasten op “Boysen’ worden geboden, zijn er in de directe omgeving talrijke uitstapjes te ondernemen naar kindvriendelijke dier- en natuurparken of (per traktor) naar het kleinste Waddeneiland Mandø. Een bezoek aan het familiepark Legoland (50 autominuten) mag natuurlijk niet op het programma ontbreken.

De familie Boysen beschikt in hun woonboerderij over drie appartementen van verschillende grootte, variërend van vier personen (twee volwassenen en twee kinderen) tot tien personen. De appartementen kunnen ook op basis van Bed & Breakfast worden gehuurd. Alle appartementen hebben een eigen entree, badkamer en kookgelegenheid en beschikken over een TV (met o. a. Nederlandstalige zenders) en een DVD-speler. In het woonhuis staat een wasmachine en droger waarvan voor een geringe vergoeding gebruik kan worden gemaakt. In en rondom het familiehuis is een enorme ruimte waar kinderen veilig kunnen spelen, o. a. in de speeltuin en een echte boomhut. Er worden wekelijks kinderactiviteiten georganiseerd. Er zijn diverse boerderijdieren en er is een rijbak waar de gasten in overleg kunnen paard- en ponyrijden.
Door de persoonlijke ervaring van het gastgezin en de aanwezige faciliteiten is “Boysen” ook zeer geschikt voor kinderen met autistische- of soortgelijke stoornissen.

Jan en Saskia beschikken ook over één kampeerplaats (met eigen badkamer en toilet) en een camperplek.