- Bosnië-Herzegovina

- lodge

- HERZEGOVINA LODGES in Konjic

⇒ Nederlandstalig beheer: Goga & Elmir Prevljak


*  “Herzegovina Lodges” is een kleinschalig toeristisch project van Goga en Elmir Prevljak, gelegen aan de boorden van het Boračko-meer in Centraal Bosnië.

De afstand vanaf Utrecht bedraagt circa 1700 kilometer. Vliegen naar Sarajevo (80 km) is mogelijk vanaf Schiphol (BiH Airlines) en vanaf Keulen/Bonn (GermanWings).
“Herzegovina Lodges” is een gezamenlijk project van het destijds naar Nederland gevluchte echtpaar Elmir Prevljak en Goga Saric en enkele Nederlandse vrienden. Doel van dit toeristische eco-project is enerzijds het leveren van een bijdrage aan de wederopbouw van Bosnië en anderzijds Nederlanders en Bosniërs met elkaar in contact te brengen, met kunst en cultuur als verbindend element.
De vijf recent gebouwde vakantiewoningen/ -appartementen van “Herzegovina Lodges” staan op een mooie berghelling op vijf minuten lopen van het majestueuze Boračko-meer en vlakbij de rivier de Neretva. In dit waterrijke gebied met verfrissende watervallen en prachtige blauwgroene rivieren, kristalheldere beken en meren zijn in de zomermaanden vele mogelijkheden om te raften, kanovaren, kajakken,wandelen, mountainbiken, vissen (op forellen en karpers) en zwemmen.
Van de late herfst tot het vroege voorjaar zijn er diverse skimogelijkheden op relatief korte afstand van Herzegovina Lodges. Bergen met hoogvlaktes (inclusief liften) zijn in de buurt.
“Herzegovina Lodges” is ook een prima uitgangspunt voor vele excursies of uitvalsbasis voor bezoekjes aan de steden Sarajevo en Mostar, die beide op circa zeventig autominuten liggen. In Mostar staat natuurlijk een bezoek aan de befaamde, ruim vier eeuwen oude boogbrug over de Neretva op het programma. Na in de burgeroorlog verwoest te zijn, is hij inmiddels weer in oude luister hersteld.
De hoofdstad Sarajevo is ook beslist een bezoek waard. Interessant is het feit dat deze stad zowel brede westerse winkelstraten heeft alsmede oosterse Islamitische straten met ontelbare steegjes en kleine winkeltjes.
Goga en Elmir zijn graag bereid voor hun gasten actieve en/of creatieve programma’s samen te stellen op basis van wensen en behoeftes.

De vijf verspreid over een berghelling liggende vakantiehuizen zijn verschillend voor wat betreft grootte (twee tot zes personen), inrichting en huurprijzen.
Voor gedetailleerde informatie en foto’s wordt kortheidshalve verwezen naar de website.
Verblijf is mogelijk op basis van logies, bed & breakfast of halfpension.
Bijzonder is dat er een centrale keuken is waar men kan koken en elkaar kan ontmoeten. In één van de lodges is overigens ook een kleine keuken aanwezig. De huizen kunnen per stuk worden gehuurd, maar natuurlijk kan het gehele complex ook in één keer worden gehuurd.