- Vlaanderen -West-Vlaanderen

- B&B

- VARLET FARM in Poelkapelle

⇒ Nederlandstalig beheer: Dirk Cardoen


*  Bed and Breakfast Boerderij “Varlet Farm” van Dirk Cardoen ligt in het hart van de Westhoek-streek nabij het plaatsje Poelkapelle.

De hoeve ligt in het centrum van een van de belangrijkste slagvelden van de 1e Wereldoorlog; de gasten zijn dan ook voor het merendeel historici, oud-strijders, verwanten en toeristen die speciale interesse hebben in ‘Den Grooten Oorlog’. West Vlaanderen in het algemeen en De Westhoek in het bijzonder is een fascinerende streek met heuvels, polders, brede stranden, ongerepte duingebieden, gezellige dorpjes, mooie badplaatsen en historische steden.
“Varlet Farm” is een ideale uitvalsbasis voor mensen die de rust van het West Vlaamse platteland willen combineren met het rijke culturele aanbod van de Westhoek.
Voor de B&B–gasten zijn fietsen te huur; kaartmateriaal wordt gratis ter beschikking gesteld.
De Westhoek is bij uitstek de streek waar de oorlogssfeer nog werkelijk tastbaar is. Zo ook op het 9 kilometer van de stad Ieper gelegen “Varlet Farm”, waar men nog dagelijks geconfronteerd wordt met overblijfselen van hetgeen zich hier tachtig jaar geleden heeft afgespeeld. In de boerenschuur bevindt zich een collectie voorwerpen die opdoken tijdens het verrichten van de dagelijkse bezigheden. Geweren, helmen, waterflessen en ontelbare andere voorwerpen zijn er tentoongesteld.

De familiale Bed & Breakfast beschikt over negen gastenkamers, elk met een eigen badkamer. Er zijn één-, twee- en driepersoons kamers en een vierpersoons familiekamer. Op alle kamers is gratis draadloos internet beschikbaar. De maximum capaciteit is 22 personen. Er is een uitgebreide bibliotheek met boeken over Wereldoorlog 1. Huisdieren zijn toegestaan.