STEDENTRIP  ATHENE   


Athene, oudste wereldstad van Europa   

   Athene     Athene

Athene, hoofdstad van Griekenland, is de oudste hoofdstad van Europa. Reeds 2300 jaar geleden werd er het fundament gelegd voor de Europese kunst en de westerse filosofie. De eerste meesterwerken van de Europese bouwkunst én het Europese theater werden hier geboren.

Athene bood in de 5de eeuw voor Christus vrijwel alleen genoeg weerstand aan het machtige Perzië en voorkwam zo dat de juist ontluikende Europese cultuur in de kiem gesmoord werd. Athene ligt ook aan de basis van de democratie, die nu de gangbare staatsvorm is in heel Europa. Zonder het oude Athene had het huidige Europa er dus helemaal anders uitgezien.

Naast de buitengewoon interessante geschiedenis en de hieruit voortspruitende architecturale hoogstandjes, is Athene ook een levenslustige en geliefde metropool. Vroeger was Athene niet zo’n toeristische trekpleister omwille van verschillende factoren: de hele zomer hing er een vreselijke smog over de stad, de luchthaven was veel te klein, het verkeer een chaos, de hotels voldeden niet aan de eisen van de moderne tijd, en een goed restaurant was er een rariteit.

Aan al deze minpunten is de voorbije jaren hard gewerkt, omdat de Olympische Spelen van 2004 in Athene zouden plaatsvinden. Daardoor kwam er geld vrij voor allerlei verbeteringen, en kon Athene ook buitenlandse kennis naar de stad halen. Het werd stilaan een kwestie van nationale trots, en het heeft geleid tot een algehele verbetering van de stad. 

In 2001 kwam de nieuwe luchthaven, één van de modernste luchthavens ter wereld, er. Het metronetwerk werd uitgebreid, er werden nieuwe en milieuvriendelijke bussen ingezet en in de winkelwijken werden steeds meer straten volledig autovrij gemaakt. Vele belangrijke musea zijn compleet gemoderniseerd en hotels werden opgeknapt. Omdat alle renovaties en verbeteringen nog zeer recent zijn, is het ondertussen zeer goed vertoeven in de oudste wereldstad van Europa.

Naar Athene ga je in de eerste plaats op citytrip voor de rijke cultuur en de talloze sporen die de oude Grieken er hebben nagelaten. De Akropolis is ongetwijfeld een van de meest fascinerende overblijfselen uit de oudheid. Maar ook op gebied van eten, uitgaan en winkelen heeft de Griekse hoofdstad meer dan genoeg te bieden!

Nadere informatie (inclusief online boeking) bij de volgende door ons geselecteerde aanbieders van een stedentrip naar Athene:
(klik op logo)

   Arke stedentrip Athene            
    


MAIL-CONTACT MET VAKANTIELANDGENOTEN.COM

AANMELDEN VOOR DEELNAME AAN VAKANTIELANDGENOTEN.COM

VERTEL EEN VRIEND OVER DEZE WEBSITE

LINKPARTNERS VAN VAKANTIELANDGENOTEN.COM

     DISCLAIMER

    KvK:  59583908
RONDREIZEN (PHAROS REIZEN)

STEDENTRIPS

PHAROS FIETSVAKANTIES

SNP FIETSVAKANTIES   Onze affiliate-partners 
 
  NL-GESPROKEN / AFILIATE-PARTNER VAN BOOKING.COM
 
  

  Pharos Reizen van de ANWB is dé reisorganisatie voor een geslaagde autovakantie in Europa. Pharos Reizen biedt een ruim aanbod afwisselende autovakanties voor zowel families met kinderen als stellen die er graag met z'n tweeën op uit trekken 

  S.N.P. / Actieve en avontuurlijke vakanties wereldwijd

  BOOKING.COM / wereldleider in online reserveringen van hotel-accommodaties
  
  FOX Vakanties van ANWB

  
 
  Genieten van de all inclusive vakanties van Club Med, met kinderen of samen. Bekijk snel het aanbod van onze 80 luxe Clubdorpen wereldwijd

 

  Effeweg.nl: supervoordelige busreizen met bestemmingen in heel Europa.

  Webshop de Zwerver

 

  

 


 

  
       HUURTENTEN 
               IN    
 
Groningen     Friesland
 Drenthe        Overijssel
 Gelderland    Utrecht
 Flevoland      N-Holland  Zd-Holland    Zeeland
 Nrd-Brabant  
Limburg
 
"een gastvrij onthaal in uw eigen taal"