CAMPING 
                                 IN
                        DENEMARKEN 
                                           (NL-talige eigenaar)

FÁRUP SO CAMPING  (Zuid Jutland)  

Fårup Sø Camping in Jelling - Denemarken          Farup So Camping in Midden Jutland - Denemarken  Farup So Camping in Midden Jutland - Denemarken 
          Farup So Camping in Midden Jutland - Denemarken Farup Camping in Midden Jutland - Denemarken  

*  Bij het toeristische stadje Jelling in de heuvels van Zuid Jutland, op een steenworp afstand van één van de mooiste natuurgebieden en vlakbij de vele attracties van Jutland (oa. Legoland), ligt Fårup Sø Camping van Inga en Albert Albring.

Deze gezellige, kindvriendelijke camping heeft 250 staanplaatsen.
U mag er zelf uw plaats kiezen; bij het meer, op het terras, of op het nieuwe gedeelte met een mooi uitzicht over het meer. Overal ligt gras, en u kunt kiezen tussen luwte en schaduw of in de volle zon.
Er worden veel activiteiten georganiseerd voor alle leeftijdsgroepen. De toegang tot het zwembad is gratis. Ook is er een 18-holes minigolfbaan. Er zijn voorts twee heerlijke speeltuinen met o.a. een groot springkussen, kabelbanen, speeltorens, schommels, trampolines, glijbaan, draaimolen en een zandbak. Binnen zijn o.a. een biljart, tafelvoetbal, tafeltennis, speelmachines en air-hockey.
Op de camping mag men gratis vissen op paling, brasem en forel. U kunt direct vanaf de oever vissen of bij een naastgelegen bedrijf een roeiboot of waterfiets huren.
De camping beschikt over een modern sanitairgebouw en een winkel.

Er worden ook een aantal modern ingerichte campinghutten verhuurd.

                         Website van deze accommodatie Prijsindicatie Foto's van deze accommodatie en/of omgeving  


BOERDERIJ-CAMPING GYVELBORG (Midden/Oost Jutland)    

            
           

*  Bij het plaatsje Norre Snede in midden/oost Jutland, ligt de rustige en gezellige ecologische boerderijcamping "Gyvelborg" van
Willem en Jellemien Blaauw.

'Gyvelborg' ligt in een prachtige natuurrijke omgeving, met heuvels, bossen, heide en schone meren. Vlakbij de camping ligt het hoge merengebied, waarvan de plaats Silkeborg speciaal bekend is.
Er zijn in de omgeving goede mogelijkheden om te vissen, te wandelen en te fietsen. Legoland ligt op 30 auto-minuten.

Deze ook voor gehandicapten toegankelijke camping heeft 30 ruime plaatsen voor tenten en caravans, heeft goede sanitaire faciliteiten en biedt veel speelmogelijheden voor kinderen. Het moderne ecologische melkveebedrijf heeft 150 Jerseykoeien, jongvee, konijnen, poezen en een hond. De gasten kunnen het bedrijf bezichtigen en kijken bij het melken, voeren en oogstwerkzaamheden.

Er zijn ook drie luxe blokhutten te huur en een vierpersoons appartement.


Website van deze accommodatie Prijsindicatie Foto's van deze accommodatie en/of omgeving  


HOUMGAARD
  
(West Jutland)
 

Camping Houmgaard in Hemmet - West Jutland - Denemarken    Boerderijcamping Houmgaard in West Jutland - Denemarken  Boerderijcamping Houmgaard in West Jutland - Denemarken
   Boerderijcamping Houmgaard in West Jutland - Denemarken Boerderijcamping Houmgaard in West Jutland - Denemarken

*  Rondom het kleine plaatsje Hemmet in West Jutland, ten zuiden van Ringkøbing Fjord, ligt een prachtig gevarieerde natuur met de Noordzee, de duinen, de heide en het vogelrijke natuurreservaat op het schiereiland Tipperne.
Maar deze streek heeft meer te bieden dan het alom aanwezige natuurschoon. Er zijn boeiende historische stadjes met een rijk cultureel leven. En naast Legoland zijn er in deze regio ook veel andere attracties en musea.
Naar boven
Op het terrein van de nabij Hemmet gelegen boerderij van Rita en Hendrik Spijkerman, kunt u heerlijk kamperen op één van de 30 kampeerplaatsen en tegelijkertijd genieten van het veebedrijf met koeien, kalfjes, poezen, een hond en konijnen.
Zeer geschikt en leerzaam, vooral voor kinderen.

 Website van deze accommodatie Prijsindicatie  


BOERENCAMPING SOLVANG   (West Jutland)      

Boerencamping Solvang - Denemarken           Boerderij Solvang bij Ansager op Jutland - Denemarken  Boerencamping Solvang bij Ansager op Jutland - Denemarken 
          Mini-camping Solvang bij Ansager op Jutland - Denemarken Boerderijvakantie op Solvang bij Ansager op Jutland - Denemarken

*  Op loopafstand van het dorpje Ansager op Jutland ligt het moderne melkveebedrijf "Solvang" van de sinds 1997 in Denemarken wonende Anneke en Harry Slob.
De afstand vanaf Utrecht is circa 740 kilometer.

In de bosrijke omgeving van Ansager zijn verschillende wandelroutes en zijn goede mogelijkheden om te vissen, kanoën en fietsen; er kunnen op de boerderij fietsen en een tandem worden gehuurd.
Boerderij Solvang ligt zeer centraal ten opzichte van een aantal bezienswaardigheden, attractieparken en natuurgebieden. Zowel het Noordzeestrand als de Waddeneilanden Rømø en Fanø met hun heerlijke, kindvriendelijke stranden en unieke natuur, liggen op slechts 40 kilometer. Vooral met kinderen is een bezoekje aan Legoland in Billund (35 km) en Safaripark Givskud erg leuk.

"Solvang" heeft 120 melkkoeien en diverse boerderijdieren, zoals paarden, kippen, schapen, honden en poezen. Gasten mogen een kijkje nemen in de stallen en als ze het leuk vinden helpen met het voeren van de kalfjes of met het melken van de koeien.
In de oude hooiloods staat een tafeltennis tafel en er zijn verschillende spellen. Voor de gasten is er vaak kampvuur waarop broodjes of pannenkoeken kunnen worden gebakken.
Op het erf en in de tuin staan diverse speeltoestellen.
Naar boven
Naast een drietal appartementen beschikt "Solvang" over een kleine boerderijcamping (10-15 kampeerplaatsen). In de stal is een nieuwe sanitaire ruimte met twee douches en toiletten, welke ook geschikt zijn voor mensen met een fysieke beperking.
In overleg kan men van stroom gebruik maken.
Huisdieren zijn na overleg toegestaan.

 Website van deze accommodatie Prijsindicatie Foto's van het erf en de boerderij  BUNKEN STRAND CAMPING * * *  (Noord-Jutland)    

Bunken Strand Camping - Noord Denemarken          Bunken Strand Camping in Noord Jutland - Denemarken  Bunken Strand Camping in Noord Jutland  
         Kindvriendelijke Bunken Strand Camping in Noord Jutland  

*  Direct achter de duinen van het Kattegat op het noordelijkste puntje van Jutland ligt "Bunken Strand Camping", sinds 2011 beheerd door Dick Kooij en zijn Deense echtgenote Helle.
Deze gezinscamping ligt op circa negen uur rijden van Utrecht.

Bunken Strand Camping -eigendom van de Deense staat- ligt pal aan een kindvriendelijk strand.
Langs de camping loopt in noordelijke richting een fietsroute door een zeer gevarieerd natuurgebied met stuifduinen, bossen en heide naar het mooie Skagen. Het stadje staat bekend om de kunst en cultuur, de gezellige haven en winkelstraatjes en mooie gele huizen met karakteristieke rode daken met witte randen. Een ander, ook per fiets te bereiken gezellig havenstadje is Aalbæk, vijf kilometer ten zuiden van de camping.
Enkele kilometers van de camping kunt u een fascinerend natuurverschijnsel aanschouwen, te weten de wandelende duin 'Råbjerg Mile' die jaarlijks 15 meter naar het noordoosten oprukt. Een wandeling op deze zandvlakte doet denken aan een tocht door de woestijn.
De receptie helpt de campinggasten graag met informatie over overige bezienswaardigheden en attracties in de omgeving, het plannen van een fiets- of wandeltocht of over andere activiteiten zoals golfen, paardrijden en (zee)vissen.

"Bunken Strand Camping" is een middelgrote driesterrencamping met circa 500 toeristisch staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Het beschikt o.a. over goede sanitaire voorzieningen (ook geschikt voor mensen met een fysieke beperking), een campingwinkel, snackbar /afhaalmaaltijden, drie speeltuinen, een sportterrein en minigolf.
De camping organiseert voor haar gasten regelmatig natuurwandelingen. Voor de kinderen wordt vaak een kampvuur aangelegd en wordt pannenkoek of brood gebakken. De camping heeft geen disco, bingo of animatieteam.
WiFi internet aanwezig. Honden toegestaan.  
De camping is geopend van april tot medio september. 

De camping verhuurt ook een aantal sta-caravans en eenvoudige hutten / vakantiehuisjes. 

Website van deze accommodatie  


NATUURCAMPING  NATURE FERIE   (Noord-Jutland)   

Natuurcamping Nature Ferie in Noord Jutland - Denemarken           Paula en Peter van Natuurcamping Nature Ferie - Denemarken  
          Gemeenschapszaal Camping Naure Ferie - Noord Jutland Kindvriendelijk strand bij natuurcamping Nature Ferie  

*  Sinds 2013 zijn Paula Krijbolder en Peter van der Deijl de trotse eigenaren van de kleinschalige natuurcamping "Nature Ferie", even buiten het dorpje Hou in noordoosten van Nordjylland (Noord-Jutland).
De afstand Groningen- Hou is circa 760 kilometer.

"Nature Ferie" ligt in het plaatsjes Hou, vlakbij Hals (10 km) in een prachtig heuvelachtige landschap met naald- en loofbos, heide, weilanden en de kindvriendelijke stranden aan de Oostzee (Kattegat). Deze mooie streek boordevol natuur is perfect voor lange wandel- en fietstochten. Fietsen kunt u huren op Nature Ferie en met Peter als schipper op zijn boot kunt u ook een tochtje of vistrip maken op het Kattegat.
Dertig kilometer noordelijker ligt het leuke havenplaatsje Sæby met als bezienswaardigheden het Sæby-museum en het Renaissanceslot Voergård. Een dagtrip naar 'Den Tilsandede Kirke' bij Skagen (90 km) in het noordelijkste puntje van Denemarken, is de moeite meer dan waard; de Råbjerg Mile, een 40 meter hoge wandelende duin, heeft hier in de loop der jaren de parochiekerk en het rondom deze toren gelegen dorp met zand bedekt waardoor nu nog alleen de witte kerktoren zichtbaar is.

"Nature Ferie" beschikt over een campingveldje met ruime kampeerplaatsen met uitzicht op de zee van het Kattegat. Deze rustige en kindvriendelijke natuurcamping heeft een volledig ingerichte keuken waar u uw eigen maaltijd kunt bereiden en een gemeenschapszaal, waar je lekker samen kunt eten, kletsen of bijvoorbeeld spelletjes spelen.
Er lopen een aantal katten, kippen, geitjes, hangbuikzwijnen en koeien rond in de tuin, weides of hokken op Nature Ferie.
Huisdier zijn toegestaan in overleg.

Paula en Peter verhuren ook een aantal trekkershutjes en een appartement.
"Nature Ferie" ligt ideaal voor een tussenstop tijdens uw reis naar Noorwegen of Zweden.

Website van deze accommodatie Prijsindicatie Foto's van deze accommodatie en/of omgeving Video van deze accommodatie 


RINGKØBING CAMPING  (West Jutland)       

Ringkøbing Camping - West Jutland - Denemarken            
           Surf- en kite paradijs Ringkøbing Fjord

*  De rustige en beschut gelegen "Ringkøbing Camping", sinds 2007 eigendom van het Nederlandse echtpaar Henk en Natasja Kroes, ligt even buiten het oude stadje Ringkøbing aan de westkust van Denemarken.
De afstand Groningen – Ringkøbing is circa 670 kilometer.

Ringkøbing is een gezellig, eeuwenoud koopmansstadje (1443) met idyllische straatjes en mooie oude huizen; in de zomermaanden worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.
De vlakbij de camping gelegen Ringkøbing Fjord (3 km) is een echt surf- en kite paradijs, maar u kunt er natuurlijk ook zeilen en zwemmen. Dit fjord met zijn zachte zandbodem en lage waterstand heeft een kindvriendelijk strand. In de directe omgeving kunnen ook hengelaars, wandelliefhebbers en fietsers hun hart ophalen. Er zijn vele fietsroutes (te koop op de camping) die u langs vele spannende bezienswaardigheden en activiteiten voeren. Fietsverhuur op de camping.
Vanuit "Ringkøbing Camping" zijn tal van uitstapjes te maken, bijvoorbeeld naar het vliegtuigmuseum, Ringkøbing Museum, Rozentuin, Hostatuin, WOW-park (klim-speel-survival park) en leuke plaatsjes als Hvide Sande en Søndervig.

"Ringkøbing Camping" bevindt zich in een prachtig bosgebied met uitstekende beschutting tegen de wind. Kampeerders kunnen zelf bepalen waar men wil staan. Alle plekken hebben stroom.
Er zijn op de camping drie keukens voor (gratis) algemeen gebruik. Daarnaast beschikt de camping over twee sanitaire gebouwen waarvan één met vloerverwarming, een receptie met winkel en brood op bestelling, een speeltuin, sportterrein, midgetgolf, WiFi-punt en een recreatieruimte met tv en diverse spelmogelijkheden.
Aan de camping grenst een groot hondenbos waar uw huisdier los mag lopen; ook is er een behendigheidsbaan op de camping aanwezig.

Henk en Natasja verhuren ook zes hutten en een comfortabele, volledig ingerichte safari-tent.

Website van deze accommodatie Prijsindicatie Foto's van deze accommodatie en/of omgeving  
Naar boven
                                   (affiliate-advertenties) 

    PHAROS / ANWB  REIZEN     

    Arrangementen Legoland  
                                                                                     Klik op logo


    DE ZWERVER WEBSHOP   (Denemarken) 

    Reisgidsen – Land- en wegenkaarten - Woordenboeken –
    Taalgidsen – Wandelgidsen – Reisverhalen                   Klik op logo


   ROOMPOT  Lalandia Billund  
   
   Bungalow op vakantiepark, direct naast Legoland
                                                                                     Klik op logo 


   Stedentrip Kopenhagen,

  
kleurrijke stad tussen het water   
                                                                                      Klik op foto


    PHAROS / ANWB REIZEN     

    Rondreizen in Denemarken    
                                                                                     Klik op logo


    BELVILLA         

    Vakantiehuizen in Denemarken 
                                                                                     Klik op logo


    FIETS-FUN       

    Fietstrektocht met verblijf op drie Deense camping
    in een  'de Waard'-tent  (8 of 15 dg)                             Klik op logo                   COMPLEET INGERICHTE TENTEN     
                        
IN HEEL 
 NEDERLAND       
                   (Safari - de Waard - Bungalow - Tipi - Yurt)   Klik op logoMAIL-CONTACT MET VAKANTIELANDGENOTEN.COM

AANMELDEN VOOR DEELNAME AAN VAKANTIELANDGENOTEN.COM

VERTEL EEN VRIEND OVER DEZE WEBSITE

LINKPARTNERS VAN VAKANTIELANDGENOTEN.COM

     DISCLAIMER

    KvK:  59583908
RONDREIZEN (PHAROS REIZEN)

STEDENTRIPS

PHAROS FIETSVAKANTIES

SNP FIETSVAKANTIES   Onze affiliate-partners 
 
  NL-GESPROKEN / AFILIATE-PARTNER VAN BOOKING.COM
 
  

  Pharos Reizen van de ANWB is dé reisorganisatie voor een geslaagde autovakantie in Europa. Pharos Reizen biedt een ruim aanbod afwisselende autovakanties voor zowel families met kinderen als stellen die er graag met z'n tweeën op uit trekken 

  S.N.P. / Actieve en avontuurlijke vakanties wereldwijd

  BOOKING.COM / wereldleider in online reserveringen van hotel-accommodaties
  
  FOX Vakanties van ANWB

  
 
  Genieten van de all inclusive vakanties van Club Med, met kinderen of samen. Bekijk snel het aanbod van onze 80 luxe Clubdorpen wereldwijd

 

  Effeweg.nl: supervoordelige busreizen met bestemmingen in heel Europa.

  Webshop de Zwerver

 

  

 


 

  
       HUURTENTEN 
               IN    
 
Groningen     Friesland
 Drenthe        Overijssel
 Gelderland    Utrecht
 Flevoland      N-Holland  Zd-Holland    Zeeland
 Nrd-Brabant  
Limburg
 
"een gastvrij onthaal in uw eigen taal"